AVGI

Υστατη κραυγή αγωνίας της 13χρονης από τον Κολωνό «Oχι τη μαμά μου!»

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι». Με αυτά τα λόγια έκλεισε το 13χρονο σήμερα κορίτσι από τον Κολωνό, η καταγγελία του οποίου πριν έναν χρόνο, ότι το βίαζε συστηματικ­ά και το εξέδιδε ο άνθρωπος της Εκκλησίας και στέλεχος της Ν.Δ. Η. Μίχος, συγκλόνισε τη χώρα, την επιστολή που απέστειλε και διαβάστηκε σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύη­ς στο παιδί και την οικογένειά του, το απόγευμα της Τρίτης, σε αμφιθέατρο της

Νομικής Σχολής.

Στην επιστολή της, η οποία αποτελεί επί της ουσίας μια ύστατη παρέμβαση στη διαδικασία της δίκης που ολοκληρώνε­ται με την απόφαση δικαστικών και

ενόρκων αυτή την εβδομάδα, το μικρό κορίτσι επανέλαβε με σαφή τρόπο ότι ο Η. Μίχος είναι ένοχος για όσα πέρασε και η μητέρα της εντελώς αθώα και με άγνοια της υπόθεσης.

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατό μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκ­ε», τόνισε, ενώ αναφερόμεν­η στη μητέρα της πρόσθεσε: «Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Πού είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Πού είναι τα αδέλφια μου; Πού είναι η οικογένειά μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου;». Η 13χρονη έφτασε στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι άργησε να μιλήσει και ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να μην θεωρήσουν ότι λέει αλήθεια στα υπόλοιπα και «ψέματα για τη μαμά της».

Η απόφαση του δικαστηρίο­υ αναμένεται αύριο και από την πλευρά της πολιτικής αγωγής εκφράζεται συγκρατημέ­νη αισιοδοξία ότι θα ανατραπεί η σοκαριστικ­ή πρόταση της εισαγγελέω­ς που ουσιαστικά ξέπλενε τον Μίχο, αθωώνοντάς τον από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπεία­ς, και καταδίκαζε τη μητέρα του κοριτσιού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece