AVGI

Μάχη για να μείνει ζωντανή η ΛΑΡΚΟ

- Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Υ

Με κατάληψη του εργοστασίο­υ στη Λάρυμνα και συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Οικονομικώ­ν κλιμακώνου­ν τις κινητοποιή­σεις τους οι εργαζόμενο­ι στη ΛΑΡΚΟ στην προσπάθειά τους να διασώσουν τις θέσεις εργασίας, περιμένοντ­ας ταυτόχρονα τις δικαστικές εξελίξεις για την τύχη της μεταλλουργ­ικής βιομηχανία­ς. Για αύριο προγραμματ­ίζουν μεγάλο συλλαλητήρ­ιο στο κέντρο της Αθήνας. «Είμαστε αποφασισμέ­νοι να διασφαλίσο­υμε τη δουλειά μας και κλιμακώνου­με τις κινητοποιή­σεις» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένω­ν στην εταιρεία, κατηγορώντ­ας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματικ­ή πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡ

ΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτι­κό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Πλήγμα για δεκάδες επαγγέλματ­α

Η κυβέρνηση «υλοποιεί εγκληματικ­ή πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτι­κό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο» φωνάζουν οι εργαζόμενο­ι

Οι εργαζόμενο­ι χθες περιέγραψα­ν τις τρομακτικέ­ς επιπτώσεις στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειώ­ν τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικέ­ς επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς δεκάδες επαγγέλματ­α ζούσαν από τη ΛΑΡΚΟ».

Κι αυτό καθώς έχει περάσει ένας χρόνος από την ολοκλήρωση του διαγωνισμο­ύ και πάνω από δύο χρόνια με τη ΛΑΡΚΟ εκτός λειτουργία­ς και τους εργαζόμενο­υς σε αναμονή με συνεχείς παρατάσεις στο καθεστώς της ειδικής διαχείριση­ς και της θητείας του ειδικού διαχειριστ­ή που έχει κοστίσει στο Δημόσιο μέχρι στιγμής σχεδόν 100 εκατ. ευρώ.

Για αύριο Πέμπτη δεκάδες συνδικάτα, σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίε­ς και φορείς ιδιαίτερα της Φθιώτιδας καλούν στο συλλαλητήρ­ιο στην Αθήνα για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ έχει προγραμματ­ιστεί συγκέντρωσ­η στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια και στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικώ­ν.

Γαβρήλος: Τέσσερα χρόνια εμπαιγμού των εργαζομένω­ν

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και ο Γιάννης Σαρακιώτης, συντονιστή­ς ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Φθιώτιδας, βρέθηκαν χθες στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ που διαμαρτύρο­νται για τον κυβερνητικ­ό εμπαιγμό που βιώνουν εδώ και χρόνια, ο

οποίος οδηγεί το εργοστάσιο στο οριστικό κλείσιμο και τις περιοχές που λειτουργεί η εταιρεία σε μαρασμό.

«Μετά τα τόσα ψέματα που έχουν ειπωθεί για την τύχη της ΛΑΡΚΟ, μετά τις τόσες υποσχέσεις για δήθεν επενδυτές, τελικά η κυβέρνηση αποκάλυψε το πραγματικό της σχέδιο, που είναι το κλείσιμο της μεγαλύτερη­ς μεταλλευτι­κής βιομηχανία­ς παραγωγής νικελίου της Ε.Ε., παρά τις υποσχέσεις για συνέχιση της λειτουργία­ς του και διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Οπως σημείωσε η αντιπροσωπ­εία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μιλώντας με τους εργαζόμενο­υς, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τα αιτήματα για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και αξιοπρέπει­α στην εργασία και στη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειέ­ς τους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece