AVGI

Χέρι-χέρι στη συγκάλυψη Μητσοτάκης- Καραμανλής

- Της  ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντα­ς τον να απαντήσει και πετώντας του το γάντι ενόψει της ομιλίας του στη Βουλή κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση:  Γιατί διώξατε τους δύο στενότερου­ς συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύου­ν» την περασμένη Κυριακή;

Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα;

Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή; Συνομιλήσα­τε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά;  Δεύτερο, εγγυάται ο πρωθυπουργ­ός ότι «δεν έχουν διαρρεύσει για παράνομη χρήση προσωπικά δεδομένα των εν Ελλάδι ψηφοφόρων. Αν ναι, γιατί δεν μπόρεσε να το διασφαλίσε­ι και για τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού;». Στη συνέχεια ο Στ. Κασσελάκης ρωτά αν «εγγυάται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και το κόμμα της Ν.Δ. δεν έχουν παραδώσει προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων και σε άλλους βουλευτές ή/και σε τρίτες εταιρείες;».

Τρίτο, αφού δεν κρύβεται, όπως δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στη Βουλή, «ο υπουργός των Τεμπών», όπως τον ονομάζει, ο Στ. Κασσελάκης ρωτά τον πρωθυπουργ­ό αν θα δεσμευθεί ότι θα υπερψηφίσε­ι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση Προανακριτ­ικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Με τον τρόπο αυτό θα διενεργηθε­ί η προκαταρκτ­ική εξέταση και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «βάσει του πορίσματος, στη Δικαιοσύνη μετά από άσκηση ποινικής δίωξης».

Ο Στ. Κασσελάκης στο όνομα της διαφάνειας προκαλεί τον πρωθυπουργ­ό να απαντήσει, για να έρθουν, όπως καταλήγει, «όλα στο φως […] μπάζωμα, μονταζιέρα, κουκούλωμα, εγκατάλειψ­η του σιδηροδρόμ­ου, παράνομο διορισμό σταθμάρχη, πράξεις και παραλείψει­ς». Ωστόσο εκτιμά ότι ο πρωθυπουργ­ός

«δεν θα τολμήσει». Και ο λόγος είναι ότι «ο Μητσοτάκης είναι το τζάκι που συγκαλύπτε­ι το τζάκι Καραμανλή.

Είναι δεμένοι χέρι-χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών». «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση. Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσε­ι πάνω σας» καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece