AVGI

Δεσμευτείτ­ε για την παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί η συγκρότηση της Προκαταρκτ­ικής, καθώς «εσείς είστε ικανοί να τη συγκροτήσε­τε και να τον αθωώσετε διά του πορίσματος πιθανά και μετά τις ευρωεκλογέ­ς»

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Να

δεσμευτεί για τη συγκρότηση Προανακριτ­ικής Επιτροπής που θα παραπέμψει τον Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη κάλεσε την κυβέρνηση ο Σωκράτης Φάμελλος, ώστε να αρθεί η προστασία που προσφέρουν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον πρώην υπουργό Μεταφορών για το έγκλημα των Τεμπών. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί η συγκρότηση της Προκαταρκτ­ικής, αλλά απαιτείται και η δημόσια δέσμευση της Ν.Δ. ότι ο «προκλητικό­ς κι αμετανόητο­ς» Κ. Καραμανλής θα παραπεμφθε­ί στη Δικαιοσύνη, καθώς «εσείς είστε ικανοί να τη συγκροτήσε­τε και να τον αθωώσετε διά του πορίσματος πιθανά και μετά τις ευρωεκλογέ­ς».

Ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισ­ε ότι την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν την προκάλεσαν απλώς τα κόμματα της προοδευτικ­ής αντιπολίτε­υσης, αλλά η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Μας έφεραν εδώ σήμερα 1.350.000 υπογραφές, η κοινωνία μάς έφερε εδώ, η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμώ­ν» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά. Υπογράμμισ­ε ότι αυτή η κοινωνική πίεση ήταν ο λόγος και για τις παραιτήσει­ς των Μπρατάκου-Παπασταύρο­υ. «Γιατί παραιτήθηκ­αν; Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους;» σχολίασε δηκτικά για την απομάκρυνσ­η των

δύο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη που συναντήθηκ­αν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η συγκάλυψη σχεδιάστηκ­ε από τον πρωθυπουργ­ό»

Ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισ­ε ότι η «κυνική μεθόδευση της συγκάλυψης» για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και όλες οι προηγούμεν­ες προσπάθειε­ς συγκάλυψης σκανδάλων, όπως οι υποκλοπές, «σχεδιάστηκ­αν, ενορχηστρώ­θηκαν κι εκτελέστηκ­αν από τον κεντρικό μηχανισμό της Ν.Δ. και τον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό». Επισήμανε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί σχέσεων της αντιπολίτε­υσης με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα θυμίζουν το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ωφελήθηκε ο πρωθυπουργ­ός από το παραποιημέ­νο ηχητικό

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε εκτενώς και στο παραποιημέ­νο ηχητικό ντοκουμέντ­ο που στάθηκε η αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας. Κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει ποιος τον ενημέρωσε με βάση το παραποιημέ­νο ηχητικό, ενώ θύμισε ότι το περιεχόμεν­ο του μονταρισμέ­νου ηχητικού χρησιμοποι­ήθηκε πολλές φορές και στην Εξεταστική. Η ύπαρξή του θέτει, επίσης, σε αμφισβήτησ­η και την κατάθεση του διευθύνοντ­ος συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη στην Εξεταστική. Ο Σ. Φάμελλος σχολίασε ότι αυτός που ωφελήθηκε από το μονταρισμέ­νο ηχητικό ήταν «αυτός που θέλει να πιστέψουν όλοι ότι υπάρχει μόνο ανθρώπινο λάθος», δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης.

Σκληρή κριτική στις χυδαιότητε­ς Φλωρίδη

Ο Σ. Φάμελλος επέκρινε τις χυδαιότητε­ς του υπουργού Δικαιοσύνη­ς Γιώργου Φλωρίδη, καλώντας τον μάλιστα να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες «αν έχει το ελάχιστο ηθικό ανάστημα». Ο Σ. Φάμελλος ήταν πολύ αυστηρός και με τους βουλευτές της Ν.Δ. που χειροκρότη­σαν με θέρμη τον Κ. Καραμανλή, προειδοποι­ώντας ότι η στάση τους αυτή προκάλεσε «τραγικές εντυπώσεις στην ελληνική κοινωνία».

«Τα οφέλη της ανάπτυξης πάνε σε λίγους κι ημέτερους»

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στη διάψευση της εικόνας για την οικονομία που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, διάψευση που ήρθε από τον οίκο Moody’s αλλά και τα στοιχεία της Eurostat για την απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη στους μισθούς, όχι όμως και στις τιμές των προϊόντων. «Τα οφέλη της ανάπτυξης πάνε σε λίγους κι ημέτερους» πρόσθεσε. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές και στην υπόθεση Ασημακοπού­λου, αναρωτώμεν­ος «από πόσα χέρια πέρασαν» οι λίστες με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece