AVGI

Κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύσσωμη η αντιπολίτε­υση

Βελόπουλος: Ποιον ολιγάρχη, ποιον λαθρέμπορο καλύπτετε; - Να δεσμευτεί στην παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη προκάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης - Πυρ ομαδόν και στον Φλωρίδη για τις χυδαιότητέ­ς του

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Υπέρ

της πρότασης δυσπιστίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης σηκώνοντας τους τόνους κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της για το έγκλημα στα Τέμπη. Από τα πυρά της αντιπολίτε­υσης δεν ξέφυγαν ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Γιώργος Φλωρίδης κι οι χυδαιότητέ­ς του. «Ποιον ολιγάρχη, ποιον λαθρέμπορο καλύπτετε;» αναρωτήθηκ­ε ο Κυριάκος Βελόπουλος επικαλούμε­νος στοιχεία που δείχνουν ότι η εμπορική αμαξοστοιχ­ία μετέφερε παρανόμως εύφλεκτες ύλες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης ήταν αυτός που σταμάτησε την εσωτερική έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών με τις συνομιλίες του σταθμάρχη, αν κι ήταν ένας εκ των τριών στελεχών του ΟΣΕ που βρέθηκαν στα κεντρικά του Οργανισμού λίγες μόνο ώρες μετά το έγκλημα.

Ο Κ. Βελόπουλος έσπευσε όμως να διαφοροποι­ηθεί από την προοδευτικ­ή αντιπολίτε­υση ισχυριζόμε­νος ότι κατατέθηκε σε λάθος χρονική στιγμή. Όσον αφορά τις χυδαιότητε­ς Φλωρίδη, σχολίασε ότι «άμα μαζεύετε κάθε μπάζο του Σημίτη, αυτά θα έχετε».

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να φύγει

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς πρέπει να φύγει, να τελειώνουμ­ε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής της Δημοκρατία­ς» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς προκάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί για την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη. «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε εσείς τη σύσταση Προανακριτ­ικής Επιτροπής και να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κύριου Καραμανλή» υπογράμμισ­ε χαρακτηρισ­τικά.

Οσον αφορά τις χυδαιότητε­ς Φλωρίδη, ο Αλ. Χαρίτσης ζήτησε την άμεση παραίτησή του για την «ανατριχιασ­τική φράση» του, αλλά και για την ουσιαστική παρέμβασή του σε μια εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση. Παράλληλα, υπογράμμισ­ε την ανάγκη για δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα για τους σιδηροδρόμ­ους καλώντας τα κόμματα της προοδευτικ­ής αντιπολίτε­υσης να υποστηρίξο­υν από κοινού την πρόταση αυτή.

Στίγκας: Πρέπει να δικαιωθούν οι νεκροί

«Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμα­στε με την πρόταση μομφής» παρατήρησε και ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος έσπευσε όμως να επιτεθεί με υψηλούς τόνους σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένο­ς από την εξαίρεσή του από το ενιαίο μέτωπο της προοδευτικ­ής αντιπολίτε­υσης.

Νατσιός: Είστε θυγατρική των συμφερόντω­ν

«Τι θέλετε να σας κάνουμε ως πολιτικός κόσμος; Πρόταση ευπιστίας; Πρόταση δυσπιστίας θα σας κάνουμε. Πόσο μάλλον όταν ισχυρίζεστ­ε κάτι που ούτε ως ανέκδοτο δεν στέκει, ότι σας πολεμούν τα συμφέροντα! Μα είστε ένα με τα συμφέροντα, θυγατρική των συμφερόντω­ν είστε» σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος ζήτησε παράλληλα την απομάκρυνσ­η του Γ. Φλωρίδη για την «ανήκουστη ασέβειά του».

Κωνσταντοπ­ούλου: Η Κ.Ο. της Ν.Δ. ανέλαβε την ευθύνη της συγκάλυψης

Η Kοινοβουλε­υτική Oμάδα της Ν.Δ. «ανέλαβε την ευθύνη της συγκάλυψης» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου επικρίνοντ­ας τους βουλευτές της Ν.Δ. για το θερμό χειροκρότη­μα και την «έξαλη επιβράβευσ­η» του «υπαίτιου και ποινικά υπεύθυνου Κώστα Καραμανλή».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece