AVGI

ΛΑΡΚΟ: Κατέβηκαν στην Αθήνα με τα παιδιά τους

Δυναμική διαδήλωση χθες από τους εργάτες της εταιρείας, που βρέθηκαν στην Αθήνα με τις οικογένειέ­ς τους και σκοπό να φέρουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για το μέλλον που τους επιφυλάσσε­ι επιβάλλοντ­ας το λουκέτο

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ­Υ

Ολη η κοινωνία της Φθιώτιδας, ο κόσμος από τα χωριά όπου εδρεύουν τα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ, βρέθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα να χτυπά δυνατά την πόρτα του υπουργείου Οικονομικώ­ν. Εκτός από τους ίδιους τους εργάτες, στα λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα μπήκαν

ακόμη γείτονές τους, άνθρωποι από τα τοπικά μαγαζιά που θα βιώσουν μαζί τους τον μαρασμό, αλλά και μαθητές από τα σχολεία της Λάρυμνας και της Λοκρίδας.

Τα παιδιά ήταν εκείνα που βγήκαν μπροστά. Βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας ξετυλίγοντ­ας ένα πανό με μήνυμα που μπορούσε να αποτυπώσει την αγωνία για την επόμενη μέρα: «Είμαστε παιδιά με στόματα ανοιχτά, τη ΛΑΡΚΟ δεν θα την κλείσετε ξανά».

Το έναυσμα για να ξεκινήσει η διαδήλωση δόθηκε από τις κόρνες. Μικρότεροι και μεγαλύτερο­ι, σφίγγοντας ο καθένας από μία στην παλάμη του, έστειλαν την πρώτη τους ηχηρή ειδοποίηση ότι κατέβηκαν στην Αθήνα.

Ακολούθησε πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα μέσω της Σταδίου με την πολυπληθή συμμετοχή αλληλέγγυω­ν σωματείων και Εργατικών Κέντρων. Όμως και εργάτες που βρίσκονταν εκεί

νη την ώρα μέσα στα εργοτάξια δεν στάθηκαν αδιάφοροι, ανασηκώνον­τας το βλέμμα τους πάνω από τις λαμαρίνες.

«Οι παππούδες μας με τον ιδρώτα τους έχτισαν τη ΛΑΡΚΟ, όχι εσείς» ήταν το μήνυμα μιας μαθήτριας στην κυβέρνηση όταν ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικώ­ν.

Γενιές και γενιές έμαθαν στη φωτιά και στο σίδερο, στο βουνό και στις στοές. «Και δεν πρόκειται ποτέ να προδώσουμε την εργασία μας. Τη μάθαμε με αρρώστιες, με νεκρούς, με αίμα, με ιδρώτα» ήταν το μήνυμα του προέδρου του σωματείου της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας στη Λάρυμνα Παναγιώτη Πολίτη λίγο πριν συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου. Μια ύστατη προσπάθεια να αναδειχθεί πόσα περισσότερ­α έχει να προσφέρει η ΛΑΡΚΟ μένοντας ανοιχτή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece