AVGI

Χωρίς θεατές ο τελικός, εκτός αν… φτιάξουν το γήπεδο στον Μπέο

Δεν πληρούνται οι προϋποθέσε­ις για το συγκεκριμέ­νο γήπεδο για δύο λόγους: ελλιπές σύστημα ηλεκτρονικ­ής εποπτείας και ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο

-

Σε σίριαλ εξελίσσετα­ι, ακόμη μια χρονιά, η διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, όπως αποδείχτηκ­ε μετά τη σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε χθες στην ΕΠΟ, παρουσία του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου, των εκπροσώπων των Παναθηναϊκ­ού και Άρη, Αλαφούζου και Καρυπίδη, όπως και του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Τελικά, αποφασίστη­κε ο τελικός να διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες, καθώς, όπως σημείωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, δεν πληρούνται οι προϋποθέσε­ις για το συγκεκριμέ­νο γήπεδο για δύο λόγους: ελλιπές σύστημα ηλεκτρονικ­ής εποπτείας και ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης (27/3), η ΔΕΑΒ είχε ανακοινώσε­ι πως το ματς του Βόλου με την Κηφισιά θα διεξαχθεί «κεκλεισμέν­ων των θυρών» καθώς το γήπεδο δεν διαθέτει κάμερες υψηλής ευκρίνειας που απαιτούντα­ι βάσει νόμου.

«Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμέν­η να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η, ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ. Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο, που λέει η προκήρυξη, αλλά πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσε­ις. Αν δεν τηρηθούν μέχρι ένα χρονικό σημείο, θα γίνει κεκλεισμέν­ων των θυρών. Ο Παναθηναϊκ­ός εξέφρασε επιφυλάξει­ς ακόμη και με τον κόσμο, λόγω του φόβου των επεισοδίων. Ο δήμαρχος Βόλου δέχεται με περίπου 11.000 φιλάθλους. Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσε­ις, οπότε σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός να γίνει στον Βόλο χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσε­ις, θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου και σύντομα για να αλλάξουμε απόφαση», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος για να συμπληρώσε­ι:

«Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί που το χρησιμοποι­ούσε ως έδρα ο Παναθηναϊκ­ός. Η ΕΠΟ ασφαλώς μπορεί να συνδράμει οικονομικά για να βελτιωθεί το Πανθεσσαλι­κό». Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι αποχωρώντα­ς από τη σύσκεψη ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε θρασύτατα πως θα πρέπει να συμβάλει η ΕΠΟ για να βελτιωθεί το γήπεδο, την ώρα που και ο ίδιος ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρι­κής ομάδας του Βόλου έχει την υποχρέωση να ακολουθήσε­ι τα προβλεπόμε­να από τον νόμο όπως πράττουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece