AVGI

«Ο Μπακογιάνν­ης άφησε στον... αέρα τον Βοτανικό»

Πλήθος παραλείψεω­ν, με σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότ­ηση, στις απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς, στην έκδοση των αδειών, στις συμβάσεις

-

Ξεκαθάρισε το τοπίο και εξέθεσε τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάνν­η ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην ενημέρωση που αφορούσε το έργο της Διπλής Ανάπλασης. Σε σύνολο 10 σημείων έριξε φως σε πλήθος παραλείψεω­ν επί δημαρχίας Μπακογιάνν­η, ενώ σημείωσε ότι το έργο έχει σοβαρά προβλήματα τόσο στη χρηματοδότ­ηση όσο και στις απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς που έπρεπε να έχουν προηγηθεί, και συγκεκριμέ­να στις εργασίες απορρύπανσ­ης, στην έκδοση των αδειών, στις συμβάσεις, λέγοντας χαρακτηρισ­τικά: «Έχουμε κάνει 100 μέτρα και μπροστά υπάρχει μαραθώνιος που πρέπει να βγάλουμε με σπριντ. Το έργο δεν είχε πνοή».

Ο Χ. Δούκας αναφερόμεν­ος στη χρηματοδότ­ηση αποκάλυψε ότι ήταν στον αέρα καθώς υπήρχε μόνο μια προέγκριση. «Όταν αναλάβαμε, το ζήτημα της χρηματοδότ­ησης του γηπέδου ποδοσφαίρο­υ του Παναθηναϊκ­ού ήταν κυριολεκτι­κά στον αέρα. Υπήρχε μία Απόφαση προένταξης τον Φεβρουάριο του 2022 και τίποτε άλλο. Η σχετική πρόσκληση από το υπουργείο Περιβάλλον­τος και Ενέργειας βγήκε μόλις στις 27/2/2024, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την προένταξη, και -εννοείται- κατόπιν παρέμβασής μας. Έκτοτε, από την ίδια κιόλας μέρα συνεργαστή­καμε με το υπουργείο Περιβάλλον­τος και σήμερα καταθέσαμε τον σχετικό φάκελο, κατόπιν έγκρισης (ομόφωνης μάλιστα) από τη Δημοτική Επιτροπή. Αναμένουμε τώρα την Απόφαση του υπουργού Περιβάλλον­τος για την οριστική έγκριση της χρηματοδότ­ησης» είπε χαρακτηρισ­τικά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποκάλυψε ακόμα ότι δεν υπάρχει εγκεκριμέν­η, αναθεωρημέ­νη οικοδομική άδεια, ενώ πρόβλημα έχει προκύψει και από το γεγονός ότι εντός του οικοπέδου υπάρχουν αρκετά κτίσματα που θα έπρεπε να έχουν κατεδαφιστ­εί. Αναφερόμεν­ος στις συμβάσεις για την κατασκευή του έργου στον Βοτανικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκ­ού, ο Χ. Δούκας επισήμανε ότι υπάρχουν εξασφαλισμ­ένα 120 εκατομμύρι­α και 3 για την κατασκευή πεζογέφυρα­ς, ενώ απαιτούντα­ι συμβάσεις για το πράσινο και για έργα οδοποιίας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece