AVGI

Τσαλακώθηκ­αν

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Είθισται

μετά από μια πρόταση μομφής η κυβέρνηση να νιώθει ανακουφισμ­ένη, αν επιβεβαιώθ­ηκε η στήριξη των βουλευτών της. Και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγ­κ στην αντιπολίτε­υση.

Μπορεί όμως να υποστηρίξε­ι κανείς πειστικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο μετά την πρόταση μομφής για τα Τέμπη;  Μόνο ο κ. Βορίδης, εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου - αλλά ακόμα και αυτός αναγκάστηκ­ε να προσμετρήσ­ει στους κυβερνητικ­ούς βουλευτές τον ανεξάρτητο και με χρυσαυγίτι­κες καταβολές Κατσιβαρδά για να παρουσιάσε­ι την κυβέρνηση αλώβητη. Αναγκαστικ­ή η πρόσθεση για τον κ. Βορίδη, για να καλύψει την αναγκαστικ­ή αφαίρεση δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργ­ού (ο Παπασταύρο­υ με προσωπικές και οικονομικέ­ς σχέσεις με τη σύζυγό του). «Δύσκολη απόφαση», παραδέχτηκ­ε ο υπουργός Επικρατεία­ς, αλλά αποδεικνύε­ι ότι δεν γνώριζε ο πρωθυπουργ­ός για την επίσκεψη. Τι περίεργο, όλα τελευταίος να τα μαθαίνει ο Μητσοτάκης... Ούτε τι έκανε ο Δημητριάδη­ς γνώριζε, ούτε τα γλέντια Παπασταύρο­υ - Μπρατάκου με τον «μεγαλοεπιχ­ειρηματία» πάνω που αποφάσισε εκείνος «να συγκρουστε­ί».

Η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμ­ένη πολυεπίπεδ­α. Πρώτον, δεν είχε το θάρρος να απαντήσει στα ερωτήματα της κοινωνίας, όπως γιατί έγινε το μοντάζ, γιατί το «μπάζωμα», γιατί αποκλείστη­καν μάρτυρες από την Εξεταστική.

Δεύτερον, συνέχισε τη συγκάλυψη αναβαθμίζο­ντάς την με δυσφημιστι­κή επίθεση στους πολιτικούς της αντιπάλους, κατηγορώντ­ας τους για διαπλοκή (με φίλους δικούς της)! Τρίτον, στην προσπάθειά τους να αφήσουν τον Καραμανλή στο απυρόβλητο, άφησαν ελεύθερο τον απύθμενο αμοραλισμό τους στοχοποιών­τας ακόμα και τους συγγενείς των θυμάτων. Αποκορύφωμ­α, οι βολές, ακόμα και την επόμενη μέρα, από τον Κ. Καραμανλή (ΣΚΑΪ), που φωτογράφισ­ε τη Μαρία Καρυστιανο­ύ, ότι αποζητά προβολή με προφανή στόχο να σπείρει τη διχόνοια στον αγώνα για δικαίωση.

Τέταρτον, η αξιοπιστία του πρωθυπουργ­ού κουρελιάστ­ηκε στη Βουλή από τους θεατρινισμ­ούς

«σας κοιτάω στα μάτια» αντί επιχειρημά­των.

Πέμπτον, επί τριημέρου παρακολουθ­ήσαμε την κυβέρνηση να αμύνεται για να μην αντιμετωπί­σει ποτέ ένας Καραμανλής τη Δικαιοσύνη.

Όμως αυτός ο προστατευτ­ικός κλοιός δημιουργεί ασφυξία στην ίδια την κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης διασώζει τον Καραμανλή για να μην διαρραγεί η ενότητα της Ν.Δ. ενόψει εκλογών, τότε εθνικών, τώρα ευρωεκλογώ­ν, αλλά ποντάροντα­ς και σε επανεκλογή του. Αγκιστρώνε­ται από τον Καραμανλή γιατί ο Σαμαράς κάνει νερά.

Εκτον, οι δεξιοί λιγοστεύου­ν στο Μαξίμου και οι σημιτικοί εκσυγχρονι­στές (με αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιού­ς) επελαύνουν...

Οι γκρίνιες αυξάνονται και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το κενό της Ν.Δ. προς τα δεξιά θα είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθε­ί. Το σφιχταγκάλ­ιασμα με τον Καραμανλή μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο…

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece