AVGI

Τη Δευτέρα στον Αρειο Πάγο ο Ν. Ανδρουλάκη­ς

Με αίτημα να ανοίξει έρευνα για τις συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη το βράδυ του δυστυχήματ­ος και τη χάλκευσή τους συνεχίζει τις πρωτοβουλί­ες του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Φωτό αρχείου:

Από την προσέλευση του Ν. Ανδρουλάκη στον Αρειο Πάγο για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Θετικά

αποτιμούν στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛΛ. τα αποτελέσμα­τα της πρωτοβουλί­ας για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, με τη Χαρ. Τρικούπη να προσδοκά ότι οι εντυπώσεις από την πυκνή πολιτικά εβδομάδα που πέρασε θα βοηθήσουν και στη βελτίωση των δημοσκοπικ­ών επιδόσεων του κόμματος που όλο τον τελευταίο μήνα έχουν πάρει την κατηφόρα με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θέλει να συνεχίσει τις πρωτοβουλί­ες με αιχμή την ανάδειξη της επιλογής συγκάλυψης που έχει κάνει η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών, ανακοινώνο­ντας χθες ότι τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο ζητώντας να υπάρξει έρευνα της Δικαιοσύνη­ς για τη χάλκευση των συνομιλιών του σταθμάρχη λίγες ώρες μετά το μοιραίο δυστύχημα. Υπενθυμίζε­ται ότι με την ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη έδειξε ως υπεύθυνους τους ενοίκους του Μ. Μαξίμου. Σε δηλώσεις του πριν από τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στη Βουλή ποιο είναι το «αδίστακτο χέρι» που, «την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπο­υς μας, είχε την προτεραιότ­ητα να πάρει πριν τη Δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσ­ει την κοινή γνώμη».

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς δηλώνει δικαιωμένο­ς για την κίνηση της πρότασης μομφής. Μάλιστα, ενώ οι δημοσκοπήσ­εις αποτυπώνου­ν την υποχώρηση του αφηγήματός του περί του «βασικού αντιπάλου» της Ν.Δ., έσπευσε να δηλώσει ότι «στο ερώτημα που πλανάται, αν υπάρχει αντιπολίτε­υση, το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτε­υση και φέρνει αποτελέσμα­τα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητ­α, χωρίς επικοινω

νιακά σόου». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερού­ς του συνεργάτες, αποδεικνύο­ντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου». Επιπλέον, τονίζουν ότι οι Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Αχ. Καραμανλής αναγκάστηκ­αν να εμφανιστού­ν στη Βουλή και να εκτεθούν με τα λεγόμενά τους, όπως και οι βουλευτές της Ν.Δ. που τους χειροκροτο­ύσαν. Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Γλαβίνας δήλωσε (Action24) ότι «το ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε γιατί άσκησε ένα συνταγματι­κό δικαίωμά του», ότι ο πρωθυπουργ­ός εμφανίστηκ­ε νευρικός και φοβισμένος, δεν είπε γιατί παραιτήθηκ­αν Μπρατάκος και Παπασταύρο­υ, δεν απάντησε ποιος αλλοίωσε και διοχέτευσε τους παραποιημέ­νους διαλόγους.

Οπως προέκυψε από τη συνεδρίαση Π.Σ.-Κ.Ο., την επόμενη Κυριακή θα συνεδριάσε­ι η ΚΠΕ για να ανακοινωθε­ί το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδε­λτίου, ενώ εντός εβδομάδας ανακοινώνο­νται οι προεκλογικ­ές επιτροπές που θα τρέχουν την καμπάνια ενόψει της 9ης Ιουνίου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece