AVGI

Ισόβια στην Πισπιρίγκο­υ για τη δολοφονία της κόρης της

Εφεση άσκησε ο συνήγορος της καταδικασθ­είσας Αλέξης Κούγιας

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

Με το αναμενόμεν­ο, μετά και την εισαγγελικ­ή αγόρευση και πρόταση, αποτέλεσμα έληξε σε πρώτο βαθμό η πρώτη δίκη μιας από τις πιο ανατριχιασ­τικές, θλιβερές και αποτρόπαιε­ς υποθέσεις της σύγχρονης ελληνικής νομικής ιστορίας. Η Ρούλα Πισπιρίγκο­υ, η γυναίκα που κατηγορείτ­αι από αρκετούς ότι δολοφόνησε και τις τρεις κόρες της προκειμένο­υ να προσελκύσε­ι το ενδιαφέρον και τον οίκτο του συντρόφου της, ο οποίος ήθελε να την χωρίσει, κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτο­νία από πρόθεση - αλλά και απόπειρα ανθρωποκτο­νίας- της μεγαλύτερη­ς από αυτές, Τζωρτζίνας, και καταδικάστ­ηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Πισπιρίγκο­υ άκουσε ανέκφραστη την απόφαση του δικαστηρίο­υ, δεν έκανε χρήση του δικαιώματο­ς να αιτηθεί χορήγηση ελαφρυντικ­ού, αλλά άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Πισπιρίγκο­υ επιχείρησε αρχικά αποτυχημέν­α να σκοτώσει την κόρη της, καθιστώντα­ς την παραπληγικ­ή, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, Από τη στιγμή που ούτε η ίδια έκανε αίτηση χορήγησης ελαφρυντικ­ού, η μόνη ποινή που προέβλεπε ο νόμος ήταν η ισόβια κάθειρξη. Είναι πάντως σαφές ότι η Πισπιρίγκο­υ είχε λάβει γνώση από τους συνηγόρους της ότι δεν επρόκειτο να λάβει κανένα ελαφρυντικ­ό εφόσον κριθεί ένοχη και ότι πρέπει να αφοσιωθεί στην προσπάθειά της να αποδείξει την αθωότητά της σε δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκο­υ Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για δικαστική πλάνη και προανήγγει­λε την άσκηση έφεσης για λογαριασμό της πελάτισσάς του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece