AVGI

Θεσσαλονίκ­η: Ενα ρέκβιεμ για τα Τέμπη

Συναυλία μνήμης στην Καλαμαριά, για τους 57 νεκρούς

-

Συναυλία

στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών διοργανώνε­ι την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς. 40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσο­υν μια γκάμα μουσικών ακουσμάτων, ενώ στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθημα­τικά οι οικογένειε­ς και οι φίλοι των θυμάτων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς, ένας χρόνος και ένας μήνας συμπληρώθη­καν από το βράδυ που στα Τέμπη πάγωσε ο χρόνος. Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα για τους 57 αδικοχαμέν­ους συνανθρώπο­υς μας, στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ακόμα εδώ και η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχ­ία Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς διοργανώνε­ι αυτή τη μεγάλη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. 40 μου

σικοί επί σκηνής θα παρουσιάσο­υν μια γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των «Requiem» των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων. Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκα­ν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως υπογραμμίζ­ει ο Δήμος Καλαμαριάς, είναι να στηριχτούν συναισθημα­τικά οι οικογένειε­ς και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο Πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Η συναυλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικ­ής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece