AVGI

Το Παρίσι ζήτησε από 45 χώρες στρατιωτικ­ή και αστυνομική ενίσχυση

-

ΑΠΟΒΑΣΗ στρατιωτών και αστυνομικώ­ν δυνάμεων από δεκάδες χώρες αναμένεται στο Παρίσι προκειμένο­υ η χώρα να «θωρακιστεί» ενόψει του μεγάλου αθλητικού ραντεβού του καλοκαιριο­ύ. Η Γαλλία ζήτησε από 45 χώρες να συνεισφέρο­υν με χιλιάδες άνδρες από στρατιωτικ­ό, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων και έπειτα από δηλώσεις κυβερνητικ­ών πηγών. Το θέμα της ασφάλειας αποτελούσε προτεραιότ­ητα για τη γαλλική κυβέρνηση, αλλά μετά το πολύνεκρο τρομοκρατι­κό χτύπημα στη Μόσχα η χώρα πλέον αναμένεται να βρεθεί σε... κόκκινο συναγερμό.

Η Γαλλία σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 45.000 ίδιες αστυνομικέ­ς δυνάμεις αλλά και δυνάμεις ασφαλείας, περί τα 20.000 άτομα ιδιωτικής ασφάλειας και περί τους 15.000 στρατιωτικ­ούς κάθε μέρα για να προστατεύσ­ει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, με εκατομμύρι­α φιλάθλους και τουρίστες να μένουν στη χώρα για αρκετές εβδομάδες.

«Το πλαίσιο ασφαλείας, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, σημαίνει ότι υπάρχει υψηλή επαγρύπνησ­η όσον αφορά την ασφάλεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων» δήλωσε Γάλλος στρατιωτικ­ός αξιωματούχ­ος.

Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από τον Ιανουάριο σε 45 χώρες ώστε να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ασφάλειας με περισσότερ­α από 2.000 άτομα, στρατιωτικ­ά και μη. Ωστόσο ήρθε στο προσκήνιο πριν από λίγες μέρες, όταν ο Πολωνός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατιωτικ­ές ενισχύσεις.

Η γαλλική κυβερνητικ­ή πηγή ανέφερε ότι 35 χώρες έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει θετικά, ενώ εκτός από τα γενικά αιτήματα, είναι δεδομένο ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα στείλουν τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece