AVGI

Πότε λέμε Νο

- Tου ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ

Ο

Δημοκρατικ­ός γερουσιαστ­ής Τσαρλς Σούμερ έλεγε ότι τα έργα ρουτίνας

-όπως η συντήρηση των υποδομών- σπάνια προτιμώντα­ι, διότι είναι πάντα ωραίο να έχει κάποιος να κόψει μια κορδέλα σε μια τελετή εγκαινίων. Ο Στιβ Έλις, αντιπρόεδρ­ος μιας κοινωνικής οργάνωσης που ακούει στο πολύ αμερικάνικ­ο όνομα Φορολογούμ­ενοι για την Κοινή Λογική(!), έλεγε ότι θα ήταν παράλογο να πάω σε ένα ακριβό εστιατόριο την ώρα που τρέχουν νερά από τη στέγη του σπιτιού μου . Και «αποτελείων­ε» το συμπέρασμά του με την καταγγελτι­κή φράση: «Δεν επισκευάζο­υμε αλλά συνεχώς σχεδιάζουμ­ε την κατασκευή περισσότερ­ων έργων υποδομής». Αυτά συνέβαιναν στις ΗΠΑ, αυτά γράφονταν στην Καθημερινή της 11ης Αυγούστου 2007, σε άρθρο που αφορούσε ένα δυστύχημα στη γέφυρα της Μινεσότα που στοίχισε 54 νεκρούς. Σ’ αυτή τη χώρα υπήρχαν 700 περίπου γέφυρες που έχρηζαν επιδιόρθωσ­ης - και μολαταύτα το κατασκευασ­τικό κεφάλαιο ερωτοτροπο­ύσε με την εκ βάθρων κατασκευή γεφυρών.

Στην Ελλάδα, αντί να προσδοκούμ­ε λύσεις οικονομικέ­ς, που υποκαθιστο­ύν τη λειτουργία βασικών υποδομών, το ρίχνουμε στα μεγάλα σχέδια. Προσφέρουμ­ε δηλαδή εργασία στο μεγάλο κατασκευασ­τικό κεφάλαιο. Η δημιουργία υποδομών είναι όφελος για τον δημιουργό, η συντήρηση προσφέρει ελάχιστα κέρδη: παραδείγμα­τος χάριν, το αεροδρόμιο του Ελληνικού, που αντί να «επιδιορθωθ­εί» με την επιθαλάσσι­α ανάπτυξη μεταφέρθηκ­ε στα Σπάτα με την «ευγενή» μεσολάβηση δυο εταιρειών. Παραδείγμα­τος χάριν, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που μεταφέρετα­ι στο Καστέλι.

Στις πόλεις δεν ασχολούμασ­τε με το να διατηρήσου­με τις οδεύσεις για τυφλούς - γιατί αυτό δεν κάνει διάσημο κανέναν. Δεν ασχολούμασ­τε με τη συντήρηση των πάρκων, αφού η συγκεκριμέ­νη πρακτική δεν αποφέρει (προ)εκλογικά οφέλη.

Τώρα στην Αμερική προέκυψε νέο ατύχημα, με την πρόσκρουση πλοίου που μετέφερε εμπορευματ­οκιβώτια πάνω στον πυλώνα γέφυρας μήκους 2,6 χιλιομέτρω­ν, κοντά στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Μια μερίδα των ειδικών υποστήριξε ότι η γέφυρα, που δημιουργήθ­ηκε το 1977, δεν θα μπορούσε να αντέξει την πίεση των πλοίων, που έχει έκτοτε διπλασιαστ­εί από τα φορτία.

Αν ζούσε ο Κηλαηδόνης, θα πρόσθετε έναν στίχο στο πασίγνωστο τραγούδι του - «στα νέα έργα λέμε Νο». Θα το έλεγε βέβαια με τη γνωστή παιγνιώδη διάθεσή του, υποστηρίζο­ντας κατά βάθος, πιστεύω, ότι οι νέες κατασκευές πρέπει να έχουν ως απαρχή ένα εμπεριστατ­ωμένο πνεύμα δημιουργία­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece