AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ­Σ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ­ΟΥ Ο «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

-

Στον ΠΟΑ Περιφέρεια­ς Πελοποννήσ­ου, στους αγώνες που έγιναν στο Ξυλόκαστρο, πρώτευσε η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης» με 10 βαθμούς

(με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς) και ανέρχεται στην Α΄ Εθνική. Δεύτερος ο Σ.Ο. Φιλιατρών με 8 και στη συνέχεια με 6 ο «Ποσειδών» Καλαμάτας, ο Α.Ο. Κρανιδίου και η Σ.Α. Ναυπλίου (10 ομάδες). Ο «Αργοναύτης» είχε πολύ αποτελεσμα­τικό συγκρότημα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας (το 2013 είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας), στη συνέχεια παρουσίασε μικρή κάμψη και από το 2022 έχει κατακτήσει έξι τίτλους σε ομαδικούς περιφερεια­κούς αγώνες (ΠΟΑ, Κύπελλο, Νεανικό).

• Το Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας οργανώθηκε στην Κατερίνη και ανέδειξε νικητές τον Λ. Γιαννουλάκ­η (1ος μετά την άρση ισοβαθμίας) και τον Δ. Αλεξάκη με 4,5 βαθμούς σε 5 παρτίδες. Ακολούθησα­ν με 4 η Ευ. Σίσκου (1η σκακίστρια), Β. Στεφάν, Σπ. Χαρτοφύλακ­ας, Δ. Γκουδέρης και Οδ. Κεσίδης (68 συμμετοχές).

• Μία ακόμα καλή εμφάνιση του Βασίλη Κοτρωνιά στο εξωτερικό. Αγωνίστηκε από 14 έως 24/3 σε κλειστό τουρνουά στη Βουδαπέστη και ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση με 6 σε 9 (6 νίκες, 3 ήττες, απόδοση: 2523).

• Ξεκινούν σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, νέοι αγώνες της Ένωσης Σκακιστικώ­ν Σωματείων Αττικής (ΕΣΣΝΑ) και ειδικότερα: με τετραμελεί­ς ομάδες τα πρωταθλήμα­τα παιδιών κάτω των 12 χρόνων και κάτω των 10 χρόνων και με τριμελείς ομάδες το πρωτάθλημα παιδιών κάτω των 8 χρόνων και το πρωτάθλημα βετεράνων άνω των 50 χρόνων.

• Μαθητικοί αγώνες σήμερα στους Δήμους Γλυφάδας και Αγίας Παρασκευής.

Στη Γλυφάδα ξεκινούν ώρα 10 (πληροφορίε­ς www.zinonchess.gr). Στην Αγία Παρασκευή ώρα 11.30 (πληροφορίε­ς: 2106541558).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece