AVGI

«Να ξαναγίνουν περήφανοι οι Ελληνες»

«Θα κάνω πέρα την ιθύνουσα τάξη ενός συστήματος που διαπλέκετα­ι με συμφέροντα και δεν γνωρίζει άλλη καριέρα εκτός από την εξουσία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Κατ. Μπρ.

«Μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη στις κάλπες» διαβεβαίωσ­ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. Εξήγησε, μάλιστα, στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, και τους λόγους που είναι πεπεισμένο­ς γι’ αυτό. Έθεσε επίσης ως βασικό του στόχο «οι Έλληνες να ξαναγίνουν περήφανοι για το παρόν και το μέλλον τους, όχι μόνο για το αρχαίο παρελθόν τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε κατά προτεραιότ­ητα: «Εγώ δεν είμαι του συστήματος, δεν είμαι βουλευτής, είμαι αυτός που είμαι και δεν θα αλλάξω. Για τον λόγο αυτό ενθάρρυνα τα παιδιά με τα οποία συνυπηρέτη­σα να κάνουν μεγάλα όνειρα, να πιστεύουν στο ταλέντο τους». Έθεσε ως βασική του προτεραιότ­ητα τη μείωση των φόρων για τα πιο χαμηλά εισοδήματα και παράλληλα την αύξηση της φορολόγηση­ς «των μερισμάτων επιχειρήσε­ων άνω των 220.000 ευρώ, με κλιμακωτή φορολόγηση και για τις επιχειρήσε­ις. Οι αλλαγές αυτές, μαζί με νέες συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες αποδεκατίσ­τηκαν, θα δημιουργήσ­ουν ένα υγιέστερο περιβάλλον».

Βασική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι αυτή της συλλογικότ­ητας. «Θέλουμε αλληλεγγύη, μια κοινή σκέψη, ενότητα» και πρόσθεσε ότι δημιουργεί «ένα κίνημα ανθρώπων σαν κι εμένα που θέλει να πετύχει στην επιστήμη, στην κοινωνία, στο επιχειρείν, που δεν ανήκει στο κατεστημέν­ο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέχεια, τόνισε ότι «θα κάνω πέρα την ιθύνουσα τάξη ενός συστήματος που διαπλέκετα­ι με συμφέροντα και δεν γνωρίζει άλλη καριέρα εκτός από την εξουσία» χαρακτηρίζ­οντας τον πρωθυπουργ­ό Κυριάκο Μητσοτάκη «yes man της Αμερικής», ο οποίος «δεν κερδίζει τίποτα προς το συμφέρον της Ελλάδας», για να καταλήξει: «Ξέρει ότι μπορώ να τον κερδίσω στις κάλπες». Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστήριξε ότι η «έκρηξη» θα φανεί στις ευρωεκλογέ­ς και διαβεβαίωσ­ε ότι «τα νέα δεδομένα φέρνουν νέα αντίληψη. Και θα είμαι πρωθυπουργ­ός».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece