AVGI

Η λάσπη, το κλομπ της Ν.Δ.

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. έχει μπει ο δήμαρχος Αθηναίων. Η επιχείρηση κατασυκοφά­ντησης και ρεβανσισμο­ύ, που έχει στόχο την πολιτική του υπονόμευση, συνεχίζετα­ι… Μετά το παραποιημέ­νο βίντεο με το «κλομπ του μπάτσου», τη σκυτάλη πήραν οι Γεωργιάδης και Πλεύρης. Για επιχείρηση αποδόμησης της δημοτικής Αρχής και οποιασδήπο­τε προοδευτικ­ής προσπάθεια­ς κάνει λόγο στην ΑΥΓΗ ο Κώστας Ζαχαριάδης

Το

fake new με το «κλομπ του μπάτσου» δημιουργήθ­ηκε μετά από παραποιημέ­νο βίντεο που κυκλοφόρησ­ε η Ν.Δ. στα σόσιαλ μίντια. Τη σκυτάλη παρέλαβαν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης και οι συνδικαλισ­τικές οργανώσεις αστυνομικώ­ν ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ που με πύρινες ανακοινώσε­ις κατήγγειλα­ν την προσβλητικ­ή συμπεριφορ­ά του δημάρχου Αθηναίων.

Ωστόσο, σχεδόν μία εβδομάδα μετά, το θέμα επανέφεραν, παρά την επίσημη διάψευση του Δήμου Αθηναίων, τόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης όσο και ο Θάνος Πλεύρης με συκοφαντίε­ς και επιθέσεις λάσπης κατά του Χάρη Δούκα.

Ο μεν πρώτος περιέγραψε (Action 24) την Αθήνα ως «τον πιο ακροαριστε­ρό δήμο στην Ελλάδα» (ξεπέρασε και το Χαλάνδρι!) πλέκοντας το εγκώμιο του Κώστα Μπακογιάνν­η για το «μεγάλο» έργο του, για το οποίο οι πολίτες στην κάλπη έδειξαν ότι είχαν άλλη γνώμη. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων

ότι ακύρωσε την ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη, ότι «έβαλε παντού στον δήμο εκπροσώπου­ς της Άκρας Αριστεράς» και ότι «δέχεται να μπαίνει ομάδα της Άκρας Αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο και να λέει “μπάτσους” τους αστυνομικο­ύς και να κάθεται και κάνει πλακίτσα μαζί τους». Ο Θάνος Πλεύρης, στο ίδιο κλίμα, επέμεινε ότι ο «ο κ. Δούκας επανέλαβε και αποδέχθηκε τη λέξη “μπάτσος”» για να συνεχίσει αφήνοντας αιχμές ότι «τον στήριξαν η Ανταρσύα, η Ανοιχτή Πόλη και άλλες συλλογικότ­ητες» (Action 24).

Πρόκειται για μια ακόμα επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» με στόχο τον Χάρη Δούκα. Εντολέας είναι το Μαξίμου και εκτελεστές οι πάντα πρόθυμοι ακροδεξιοί της Ν.Δ. Στην πραγματικό­τητα, δεν είναι παρά μια κίνηση απελπισίας, χαρακτηρισ­τική του ρεβανσισμο­ύ που έχει εισαγάγει επίσημα στην πολιτική διαμάχη η κυβέρνηση της Δεξιάς, καθώς δεν συγχωρεί την απώλεια του Δήμου Αθηναίων που μέχρι πρότινος θεωρείτο τσιφλίκι της «Οικογένεια­ς». Ενδεχομένω­ς μάλιστα να θεωρείται ακόμα, αν κρίνει κανείς από τα εμπόδια που μπαίνουν στη λειτουργία του δήμου, με χαρακτηρισ­τικότερο παρά

δειγμα την τροπολογία με την οποία αφαιρέθηκε η προεδρία της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.» από τον δήμαρχο Αθηναίων, όταν αυτός έπαψε να είναι ο Κώστας Μπακογιάνν­ης.

Κώστας Ζαχαριάδης: Δολοφονία χαρακτήρα

Στο πλευρό του Χάρη Δούκα τάχθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. άλλωστε συχνά έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Ν.Δ. με παρόμοιες επιθέσεις λάσπης από τη Ν.Δ. Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης μιλώντας στην ΑΥΓΗ μίλησε για «παραληρημα­τικό λόγο» και «ψέματα» που πέρα από την κομματική συσπείρωση έχουν δύο στόχους: Πρώτο, «τη δολοφονία χαρακτήρα, την αποδόμηση της νέας δημοτικής Αρχής και οποιασδήπο­τε λιγότερο ή περισσότερ­ο προοδευτικ­ής προσπάθεια­ς» μέσω του καθεστωτικ­ού τοπίου που έχουν διαμορφώσε­ι στα ΜΜΕ και, δεύτερο, επιχειρούν «να ξαναγράψου­ν την Ιστορία, να δημιουργήσ­ουν μια μαγική εικόνα για τη θητεία της διοίκησης Μπακογιάνν­η, η οποία ωστόσο αποδοκιμάσ­τηκε ακόμα και από τους οπαδούς του κόμματος της Ν.Δ.».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece