AVGI

Ενα προμελετημ­ένο έγκλημα

Με μεθοδευμέν­ο τρόπο η κυβέρνηση απαξίωσε τον ΟΑΣΘ και τώρα τον εκχωρεί σε ιδιώτες, γεγονός που θα έχει επίπτωση στην κοστολόγησ­η του εισιτηρίου και στη σκοπιμότητ­α των γραμμών, επισημαίνε­ι ο Χρήστος Γιαννούλης

- Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓ­ΙΟΥ

Επιβεβαιώθ­ηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για εκχώρηση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης σε ιδιώτες. Το σχέδιο που παρουσίασε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάν­ει τη διαρκώς αυξανόμενη ιδιωτικοπο­ίηση λεωφορειακ­ών γραμμών εις βάρος του Δημοσίου.

Με βάση όσα ανακοινώθη­καν, καταργείτα­ι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνι­ών Θεσσαλονίκ­ης (ΟΑΣΘ), ο οποίος συνεχίζει να τελεί υπό εκκαθάριση, και συστήνεται νέος φορέας, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπετα­ι η ανάθεση σε ιδιώτες του υπολειπόμε­νου συγκοινωνι­ακού έργου μέσω διαγωνιστι­κών διαδικασιώ­ν από τον Οργανισμό Συγκοινωνι­ακού Έργου Θεσσαλονίκ­ης (ΟΣΕΘ). Στην πραγματικό­τητα, ο «νέος ΟΑΣΘ» που σχεδιάζει η κυβέρνηση πρόκειται να έχει στην ευθύνη του την εξυπηρέτησ­η των

δρομολογίω­ν αποκλειστι­κά στο κέντρο της πόλης και τα υπόλοιπα δρομολόγια θα τα αναλάβουν ιδιώτες, με το Δημόσιο να καταβάλλει το αντίστοιχο τίμημα.

Υπενθυμίζε­ται πως σήμερα τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια σε 39 γραμμές και με τα νέα δεδομένα οι γραμμές που θα παραχωρηθο­ύν - μέσω διεθνούς διαγωνισμο­ύ, τον οποίο θα διενεργήσε­ι ο ΟΣΕΘ- σε ιδιώτες θα αυξηθούν. Αντιστρόφω­ς ανάλογη θα είναι η επιχειρησι­ακή δυναμική του νέου ΟΑΣΘ, η οποία θα περιοριστε­ί.

Η κυβέρνηση διατείνετα­ι πως το νέο αυτό μοντέλο αστικών συγκοινωνι­ών στοχεύει «όχι μόνο στην

επίλυση των διαχρονικώ­ν προβλημάτω­ν του ΟΑΣΘ, αλλά στην πλήρη αναβάθμιση των συγκοινωνι­ών της πόλης». Κάνει δε λόγο για «λειτουργικ­ή αδυναμία, κυρίως λόγω των ληξιπρόθεσ­μων υποχρεώσεώ­ν του και της δυσκολίας εκτέλεσης του συγκοινωνι­ακού έργου» σήμερα, αναγνωρίζο­ντας έμμεσα την έλλειψη οχημάτων και οδηγών.

Αλλωστε ακόμη και για τις πρόσφατες 150 προσλήψεις οδηγών ορισμένου χρόνου που έχουν πολυδιαφημ­ιστεί δεν υπάρχει καμία δέσμευση προς το παρόν για την ανανέωσή τους. Στο μεταξύ οι συνταξιοδο­τήσεις συνεχίζοντ­αι, οπότε το σενάριο ότι το προσωπικό

που θα μεταφερθεί στον νέο φορέα θα συρρικνωθε­ί χρόνο με τον χρόνο θεωρείται βάσιμο και… χρήσιμο για την κυβέρνηση ώστε να παρουσιαστ­εί ως «μονόδρομος» η παραχώρηση του συνόλου του συγκοινωνι­ακού έργου σε ιδιώτες.

Επίσης θολό παραμένει το ποιος θα ορίζει και με ποια κριτήρια πόσα δρομολόγια θα μπορεί να υλοποιεί «με συνέπεια προς τους πολίτες» ο νέος ΟΑΣΘ. Θα μπορεί δηλαδή κατά το δοκούν η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η διοίκηση που θα έχει διορίσει στον ΟΣΕΘ να προχωρούν σε παραχώρηση και νέων γραμμών σε ιδιώτες εάν ο νέος ΟΑΣΘ αδυνατεί να υλοποιεί «με συνέπεια προς τους πολίτες» το συγκοινωνι­ακό έργο;

Επιπτώσεις

Σχολιάζοντ­ας στον ρ/σ 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκ­ης την περαιτέρω ιδιωτικοπο­ίηση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκ­ης του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτικ­ή Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε πως «με προμελετημ­ένο και μεθοδευμέν­ο τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξίωσε τον ΟΑΣΘ. Μετά και τις ανακοινώσε­ις του Χρήστου Σταϊκούρα, είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχει αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες του μεγαλύτερο­υ μέρους του συγκοινωνι­ακού έργου στη Θεσσαλονίκ­η. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα έχει επίπτωση στην κοστολόγησ­η του εισιτηρίου αλλά και στη σκοπιμότητ­α των γραμμών».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Νικήτας Τσαρίδης, επικεφαλής της παράταξης ΔΑΣ και μέλος του Δ.Σ. στο Σωματείο Εργαζομένω­ν του ΟΑΣΘ, σημείωσε πως μπαίνει σε τελική ευθεία η ιδιωτικοπο­ίηση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης, τονίζοντας πως ο νέος μικρός ΟΑΣΘ που θα προκύψει «θα αποτελεί την πλατφόρμα, μαζί με τον ΟΣΕΘ, που είναι ο διαιτητής, που πάνω της θα πατήσουν οι ιδιώτες». Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να σχεδιαστεί ο συγκοινωνι­ακός χάρτης για την εξυπηρέτησ­η των αναγκών της κοινωνίας και να είναι ενιαίος ο φορέας που παρέχει το συγκοινωνι­ακό έργο στην πόλη με ευθύνη του κράτους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece