AVGI

Ο Ελίασον έσπασε την κατάρα

Το γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσ­εων μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό όσον αφορά τη φετινή πορεία της Ένωσης

-

Υπάρχουν γκολ που χαρίζουν ή όχι μια... αδιάφορη νίκη ή... όχι. Υπάρχουν και τα γκολ που ενδεχομένω­ς η σπουδαιότη­τά τους να μνημονεύετ­αι αρκετό καιρό μετά την επίτευξή τους. Το γκολ που σημείωσε ο Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσ­εων στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική των play offs μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό όσον αφορά τη φετινή πορεία της Ένωσης, αλλά έτσι κι αλλιώς θα μείνει στην ιστορία για παραπάνω από έναν λόγους.

Πιο συγκεκριμέ­να, από τις 24 Σεπτεμβρίο­υ 2017 είχε η ΑΕΚ

να σημειώσει εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τότε στο ΟΑΚΑ, παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, αντέδρασε και με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου (64’, 80’) και ένα του Πέτρου Μάνταλου (89’) πήρε τους τρεις βαθμούς, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Από τότε είχαν διεξαχθεί δέκα αναμετρήσε­ις με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο, στις οποίες μετρούσε πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ελίασον στις οκτώ αναμετρήσε­ις που έχει αντιμετωπί­σει τον Ολυμπιακό (6 Super League - 2 Κύπελλο Ελλάδος). Ο Σουηδός σκόραρε για έκτη φορά με τα χρώματα της ΑΕΚ και όλες είναι για το πρωτάθλημα, ενώ μόνο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχει βρει δύο φορές δίχτυα.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έσπασε την παράδοση που είχαν δημιουργήσ­ει οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους ντέρμπι, αφού δεν υπήρχε νίκη γηπεδούχου για οκτώ διαδοχικές αναμετρήσε­ις.

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυ­ροι» έμειναν για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητοι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους, η οποία δημιουργήθ­ηκε για πρώτη φορά από το 1961 μέχρι το 1963 και επαναλήφθη­κε ακόμη δύο φορές (1984-1986 και 1994-1997).

«Πραγματικά η νίκη μου δίνει χαρά, ευτυχία, για τους παίκτες, τη διοίκηση, τον πρόεδρο, τον κόσμο, όσους εμπλεκόμασ­τε με την ομάδα. Ήταν παιχνίδι ισοδύναμο. Πιστεύω τέτοιου είδους παιχνίδια ανεβάζουν επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε μετά το ντέρμπι ο Ματίας Αλμέιδα και είναι πράγματι αξιοσημείω­το πως για ακόμη μια χρονιά διεξάγεται ένα ανταγωνιστ­ικό πρωτάθλημα από το ξεκίνημά του και παραμένει αγωνιστικό και στη διαδικασία των play offs.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece