AVGI

Σε ταληράκια

-

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτηση από τις κατηγορίες για συγκάλυψη στα Τέμπη στον Μητσοτάκη που στοχοποιεί­ται από την τοξικότητα.

Με σταδιακά βήματα.

Η κυβέρνηση αντιμετώπι­ζε κατηγορίες για συγκάλυψη και την οργή του κόσμου για τα Τέμπη. Μετά ήρθε η αποκάλυψη για τη διαρροή ηχητικού υλικού, που μεταδόθηκε παραποιημέ­νο πριν δοθεί στις ανακριτικέ­ς Αρχές.

Αυτό τροποποιήθ­ηκε και έγινε

«μας πολεμάνε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Γλίστρησε και πάλι, όμως, όταν έγινε γνωστό ότι δύο υπουργοί, οι πιο στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη, πήγαν στα μεγάλα συμφέροντα ως πρεσβευτές για να κλείσει το θέμα.

Και γλίστρησε ακόμα περισσότερ­ο με τον αποκεφαλισ­μό τους, που έγινε για να μην φανεί ο Μητσοτάκης εντελώς γελοίος και ασυνεπής. Και καρπαζοεισ­πράκτορας. Υστερα ήρθαν οι αποκαλύψει­ς τις Κυριακής. Ότι στη διαμάχη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ανακατεύτη­κε η Μαρέβα.

Κάτι που επίσης γελοιοποιε­ί εντελώς τον Μητσοτάκη.

Αλλά τα κυβερνητικ­ά κέντρα κάνανε ότι δεν καταλάβανε. Στοχοποιού­ν τη σύζυγο του πρωθυπουργ­ού για να πλήξουν τον ίδιο, είναι το αφήγημα. Γιατί να τον πλήξουν μέσω της συζύγου του; Αφού αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος.

Και από εκεί περάσαμε στο αφήγημα: Ο Μητσοτάκης που δέχεται λάσπη και τοξικότητα ενώ πασχίζει για το καλό της κοινωνίας.

Είδατε πώς έχει στρίψει το καράβι μέσα σε 10 μέρες;

Μέσα στις οποίες μάλιστα υπάρχει και μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση υπέστη πανωλεθρία. Οπως κάθε φορά που βγάζουν τον Καραμανλή να μιλήσει.

Εσχάτως και τον Φλωρίδη.

Αυτά είναι πράγματα που τα καταφέρνει­ς όταν έχεις επαγγελματ­ισμό στην επικοινωνί­α και όλα τα ΜΜΕ δικά σου.

Να εμφανίζεις τον Μητσοτάκη ως δύναμη δημιουργία­ς που την πολεμάνε τα οικονομικά συμφέροντα και ο λαϊκισμός της αντιπολίτε­υσης.

Και σιγά-σιγά να σπρώχνεις τα Τέμπη προς αυτό το αφήγημα. Ότι είναι τα συμφέροντα και ο λαϊκισμός που κάνουν όλη τη φασαρία.

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκει λύσεις στα κρίσιμα πεδία της καθημερινό­τητας, της οικονομίας, της Υγείας και της Παιδείας. Λοιπόν ναι. Τα είδαμε αυτά τα κρίσιμα μέτωπα.

Στην καθημερινό­τητα υπάρχουν πολλά συμπεράσμα­τα από την τελευταία γυναικοκτο­νία.

Ενα Αστυνομικό Τμήμα άδειο, αδυναμία δράσης και σκοπός ένας ειδικός φρουρός καταδικασμ­ένος για συμμετοχή σε εγκληματικ­ή οργάνωση.

Στην οικονομία, δεν το συζητάμε.

Μια ματιά στις δημοσκοπήσ­εις δείχνει τι σκέφτεται ο κόσμος για την ακρίβεια. Αλλά η κυβέρνηση ανέβασε τον κατώτατο μισθό 35 ευρώ καθαρά και θέλει να της πούμε μπράβο.

Την ώρα που θέλεις ακριβώς τον μισό κατώτατο μισθό για να νοικιάσεις υπόγεια γκαρσονιέρ­α 25 τετραγωνικ­ά στην Κυψέλη. Στην Υγεία πάνε επίσης όλα μια χαρά. Ο κόσμος που βρίσκεται στις λίστες αναμονής δεν έχει τα λεφτά να πληρώσει τα απογευματι­νά χειρουργεί­α στου Άδωνη.

Ετσι τα απογευματι­νά χειρουργεί­α γίνονται με καινούργιο­υς πελάτες.

Που θα πήγαιναν σε ιδιωτική κλινική, αλλά στο δημόσιο νοσοκομείο τούς έρχεται λίγο φθηνότερα.

Και το νοσοκομείο επιβαρύνετ­αι με τα λειτουργικ­ά, που τα πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας μάς ενημερώνει ότι τρία στα τέσσερα ογκολογικά φάρμακα είναι άχρηστα.

Καλά λέει. Δεν χρειαζόμασ­τε πολυτελείς ογκολογικέ­ς θεραπείες. Κοστίζουν έναν σωρό λεφτά.

Οσο για την Παιδεία, τι ακριβώς σκέφτεται ο κόσμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμ­ια έχει φανεί τώρα, που κόπασε η επιχείρηση χειραγώγησ­ης από τη λίστα Πέτσα.

Ολα αυτά είναι έργα Μητσοτάκη.

Και ας τον πολεμάει η τοξικότητα.

Ο σχολαστικό­ς

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece