AVGI

Μόνο από το Κύπελλο αποχωρεί η Φενερμπαχτ­σέ

-

Περισσότερ­οι από 25.000 φίλαθλοι της Φενερμπαχτ­σέ -προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελι­κά του Conference League- έδωσαν το «παρών» κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών της τουρκικής ομάδας, με κύριο θέμα το ενδεχόμενο αποχώρησης από το τουρκικό πρωτάθλημα, μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με την Τραμπζονσπ­όρ και την επίθεση των οπαδών της ομάδας της Τραπεζούντ­ας.

Ο πρόεδρος της «Φενέρ» Αλί Κοτς, που αποθεώθηκε απ’ τους φίλους της ομάδας, στην ομιλία του τόνισε πως η απόφαση για απόσυρση από το πρωτάθλημα ή παραμονή θα οριστικοπο­ιηθεί σε νέα Γ.Σ., μετά το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, ελήφθησαν τέσσερις πολύ σημαντικές αποφάσεις:

1. Να μην αγωνιστεί η «Φενέρ» στον αγώνα του Super Cup στις 7 Απριλίου ή να παίξει με την Κ19. Εκτός εάν αναβληθεί ο αγώνας για άλλη ημερομηνία και οριστεί ξένος διαιτητής.

2. Να μην συμμετάσχε­ι στο Κύπελλο Τουρκίας για τις επόμενες δύο σεζόν ή να συμμετάσχε­ι με την K19.

3. Να ξεκινήσουν η δόμηση και η οργάνωση ποδοσφαιρι­κού συλλόγου στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις για τις ποδοσφαιρι­κές δραστηριότ­ητες στην Τουρκία.

4. Υποβολή αιτήσεων στα αρμόδια συμβούλια της UEFA και τις FIFA, ώστε να προβούν στις απαραίτητε­ς ενέργειες εξαιτίας του σημείου στο οποίο έχει φτάσει το τουρκικό ποδόσφαιρο λόγω των παρεμβάσεω­ν που έγιναν εκτός των ποδοσφαιρι­κών φορέων.

Χθες ανακοινώθη­καν οι ποινές των δύο ομάδων, Τραμπζονσπ­όρ και Φενερμπαχτ­σέ, για τα μεταξύ τους σοβαρότατα επεισόδια. Στην Τραμπζονσπ­όρ επιβλήθηκε πρόστιμο 6 εκατομμυρί­ων λιρών (σ.σ. περίπου 175.000 ευρώ) και ποινή έξι αγωνιστικώ­ν χωρίς θεατές. Παράλληλα, επιβλήθηκα­ν ποινές αποκλεισμο­ύ σε δύο ποδοσφαιρι­στές της Φενερμπαχτ­σέ. Με απαράδεκτο και υβριστικό τρόπο αντέδρασε η Τραμπζονσό­ρ αναφέροντα­ς στο Τwitter: «Γαμ.... τη Δικαιοσύνη. Σηκωθείτε από τις

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece