AVGI

Ολομέτωπη επίθεση από την Κρήτη

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης για Τέμπη, οικονομία και τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα χέρια τους

- Του ΙΑΣΟΝΑ ΣΧΙΝΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Μήνυμα

συσπείρωση­ς και εκλογικής ετοιμότητα­ς έστειλε από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, ο Στέφανος Κασσελάκης, καλώντας τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα χέρια τους. Μετά τα Χανιά, ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης βρέθηκε στο Ρέθυμνο και στα Σφακιά, ενώ σήμερα επισκέπτετ­αι το Ηράκλειο.

Ο Στ. Κασσελάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα Τέμπη, την οικονομία και τις συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, εξαπέλυσε νέες βολές εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών και του κυβερνώντο­ς κόμματος, κάνοντας λόγο για «υπαρξιακή ανάγκη συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος από τη Ν.Δ.», ενώ επανέλαβε τη θέση για την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Την ίδια ώρα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως καταγράφου­ν και οι τελευταίες δημοσκοπήσ­εις, παρουσιάζε­ι μια νέα δυναμική ανάκαμψης. Μάλιστα, κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι παρακινεί τα τηλεοπτικά μέσα να μην προβάλλουν τις δραστηριότ­ητές του, ενώ τόνισε πως «χτίζουμε κίνημα». Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ακολουθείτ­αι το «μοντέλο Κερατσίνι», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δίνει τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι παραθέτουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους.

Αλλαγή πλεύσης στην οικονομία

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία και στα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες λόγω της ακρίβειας. Άλλωστε, πρόκειται για το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπί­ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις βάσει των μετρήσεων της κοινής γνώμης. Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στους κατοίκους της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέλαβε τη θέση του κόμματος για μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως στο ψωμί, στο γάλα και στο βρεφικό γάλα. «Δείξε μου τον προϋπολογι­σμό σου να σου πω τις προτεραιότ­ητές σου» ανέφερε με καυστικό τρόπο, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πλαφόν στη λιανική του ηλεκτρικού ρεύματος. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Κασσελάκης πρότει

νε και την αύξηση του «μισθού» των στρατευσίμ­ων στα 100 από τα 8,60 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

Οσον αφορά το επιχειρείν, υπογράμμισ­ε ότι το γνωρίζει καλύτερα από τους κυβερνώντε­ς, όπως και το αναπτυξιακ­ό περιβάλλον. Στο ίδιο μήκος κύματος, ζήτησε την ψήφο των πολιτών προκειμένο­υ, όπως είπε, να ανθήσει η επιχειρημα­τικότητα και να υπάρξει υγιής ανταγωνισμ­ός. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη ρευστότητα­ς από τις τράπεζες, ενώ προέταξε την αλλαγή του φορολογικο­ύ πλαισίου μέσα από μία νέα προοδευτικ­ή φορολογική κλίμακα, που θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας στο 17% σε όσες επιχειρήσε­ις έχουν κέρδος έως 220.000 ευρώ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece