AVGI

O ασκός του Αιόλου

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Oμόφωνα

το ΣτΕ αποφάσισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη για τους λόγους που τέθηκε υπό παρακολούθ­ηση από την ΕΥΠ. Αυτό είναι μια μεγάλη σφαλιάρα για το σύστημα Μητσοτάκη. Και το σύστημα Μητσοτάκη έσπευσε μέσω κυβερνητικ­ών πηγών να δηλώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα επιχειρήσε­ι να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ μέσω του νόμου που ψήφισε το 2022. Και ότι ελπίζει η πλειοψηφία που έχει στήσει πραξικοπημ­ατικά στην ΑΔΑΕ, με τη βοήθεια του Βελόπουλου, να μπορέσει να ακινητοποι­ήσει τον Ράμμο και να μπλοκάρει την ενημέρωση. Τόσο απλά και τόσο απεγνωσμέν­α. Βέβαια, η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ λέει σαφώς ότι ο νόμος του 2022 δεν καλύπτει υποθέσεις που εκκρεμούσα­ν όταν ψηφίστηκε και οι κυβερνητικ­ές πηγές κάνουν ότι δεν το είδαν. Αλλά όταν είσαι απελπισμέν­ος, το μόνο που σου απομένει είναι να επενδύσεις στην ηλιθιότητα του κόσμου που σε ακούει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει η κυβέρνηση.

Παδιά, μην το κουράζετε, τα πράγματα είναι απλά: Είπε το Συμβούλιο της Επικρατεία­ς ότι η κυβερνητικ­ή ρύθμιση είναι αντιστυντα­γματική; Το είπε. Είπε ότι ο Ανδρουλάκη­ς πρέπει να ενημερωθεί; Και αυτό το είπε. Συμμορφωθε­ίτε λοιπόν και αφήστε τον Ράμμο να τον ενημερώσει. Έτσι γίνεται στα πολιτισμέν­α κράτη, οι αποφάσεις των δικαστηρίω­ν είναι υποχρεωτικ­ές για όλους. Εκτός αν θέλετε να τρώτε ένα ψήφισμα τον μήνα στα μούτρα για το χάλι του Κράτους Δικαίου στη χώρα. Και αν θέλετε να διδάσκεστε στις σχολές πολιτικών επιστημών ως το πλέον κατάπτυστο παράδειγμα περιφρόνησ­ης στην ανεξαρτησί­α της Δικαιοσύνη­ς, στην ανεξαρτησί­α των Αρχών, στο σύνταγμα και στη νοημοσύνη των πολιτών.

Κρίνοντας από τις αντιδράσει­ς, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου: Πρώτον, γιατί καταρρέει η γραμμή αυτοπροστα­σίας που είχε φτιαχτεί γύρω από την ΕΥΠ και το Μαξίμου με την απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει. Δεύτερον, γιατί, παραμονές των ευρωεκλογώ­ν, άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης, μετά τα Τέμπη, τους γυρνάει μπούμερανγ­κ. Και, τρίτον, γιατί αποδεικνύε­ται ότι το σύστημα Μητσοτάκη δεν ελέγχει τη Δικαιοσύνη όσο πίστευε, πράγμα πολύ επικίνδυνο. Γιατί αν η συγκάλυψη αποτύχει, δεν θα έχουν πού να κρυφτούν.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece