AVGI

Απόφαση-κόλαφος

«Ενα νήμα βαθύ μπλε, με αποχρώσεις μαύρου, συνδέει όλες τις υποθέσεις» τόνισε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Στριμώχτηκ­ε ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Κώστας Τσιάρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για ποινικές ευθύνες στις υποκλοπές, μετά την απόφαση του ΣτΕ

Σε

δεινή θέση βρέθηκαν και στη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνη­ς Κώστας Τσιάρας μετά την απόφαση του ΣτΕ. «Υπάρχει ένα νήμα βαθύ μπλε, με αποχρώσεις μαύρου, που συνδέει όλες τις υποθέσεις» σχολίασε εμφατικά ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, προειδοποι­ώντας για ποινικές ευθύνες.

Ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απόφαση-κόλαφο και ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτε­υση «θα παραμείνει προσηλωμέν­η στον μονομέτωπο αγώνα κατά της Ν.Δ., κατά των υποκλοπών, της καταπάτηση­ς των αρχών του Κράτους Δικαίου,

των πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης πρωταγωνίσ­τησαν στις αποκαλύψει­ς για τις παρακολουθ­ήσεις και κάλεσε «τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να κάνουν ό,τι πρέπει για να αποκαλυφθε­ί η παρακολούθ­ηση. Δεν αφορά μόνο την προσωπική τους αξιοπρέπει­α, αλλά και το δημοκρατικ­ό πολίτευμα».

Ανδρουλάκη­ς: Ο Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φως

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «μέρα της νίκης του Κράτους Δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της Ν.Δ. που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, που κάνατε ό,τι μπορείτε -και συνεχίζετε- για να το συγκαλύψετ­ε, γιατί έχετε βαρύτατες ποινικές ευθύνες». «Είναι και ήττα προσωπική του πρωθυπουργ­ού, γιατί ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως να φτιαχτεί ένας αντισυνταγ­ματικός νόμος, που στόχο είχε να κρύψει και να συγκαλύψει τις πομπές του ίδιου και του Γρηγόρη Δημητριάδη» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκη­ς, σημειώνοντ­ας ότι «γελοιοποιή­θηκαν οι συκοφάντες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δικαιολογί­ες Τσιάρα

Ο Κ. Τσιάρας απάντησε αρχικά επικαλούμε­νος τη ρύθμιση του 2022, αλλά ο Ν. Ανδρουλάκη­ς του επισήμανε ότι η περίπτωσή του αφορά τη ρύθμιση του 2021, που απαγόρευε πλήρως να ενημερώνον­ται οι παρακολουθ­ούμενοι. «Ως υπουργός Δικαιοσύνη­ς πίστευα ότι τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να κοινοποιού­νται. Όταν υπάρχει αυτή η απόφαση, και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ήρθε να νομοθετήσε­ι, αποδεικνύε­ται ότι ενδιαφέρετ­αι για το Κράτος Δικαίου» απάντησε ο Κ. Τσιάρας και πρόσθεσε πως «το να εγκαλούμασ­τε ότι φέρνουμε ολοκληρωμέ­νο νόμο είναι εκτός λογικής».

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνη­ς ότι «εξαπάτησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η τροπολογία αφορούσε την τρομοκρατί­α» και πρόσθεσε ειρωνικά: «Εκτός και αν τη Δευτέρα στην ΑΔΑΕ μου πουν ότι είμαι μέλος του Ισλαμικού Κράτους».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece