AVGI

Παίζουν με τις λέξεις, εμπαίζουν τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνει λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που παίζει με τις λέξεις «καρατόμηση - μετάθεση» και που προσπαθεί να επιβάλει τον νόμο της σιωπής

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

Στάχτη

στα μάτια με μέτρα επικοινωνι­ακού τύπου επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση για να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσει­ς που συνεχίζοντ­αι για τη γυναικοκτο­νία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων. Ως εκ τούτου, η αξιωματική αντιπολίτε­υση συνεχίζει να εκτοξεύει σφοδρά πυρά εναντίον της, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο Χ να αποκαλύπτε­ι την υποκρισία για τις «καρατομήσε­ις», που δεν είναι τίποτε άλλο από μεταθέσεις των εμπλεκόμεν­ων αστυνομικώ­ν, οι οποίοι πηγαίνουν «δύο στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Αμυγδαλέζα, δύο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δύο στη Διεύθυνση Μεταγωγών».

Στη συνέχεια ρωτά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικό του προϊστάμεν­ο: «Αυτές οι τρεις Διευθύνσει­ς δεν χρειάζοντα­ι ικανά στελέχη, αλλά αποτελούν “τιμωρία” αστυνομικώ­ν που δεν έκαναν τη δουλειά τους;», κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που παίζει με τις λέξεις «καρατόμηση - μετάθεση».

Τα μέτρα Χρυσοχοΐδη μετά το φιάσκο

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έρχονται σε συνέχεια της προσπάθεια­ς αποκλιμάκω­σης της οργής απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. και στην κυβέρνηση. Ο Μ. Χρυσοχοΐδη­ς, μετά από τηλεδιάσκε­ψη με 2.500 αστυνομικο­ύς, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει κεντρική παρακολούθ­ηση των καταγγελιώ­ν σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας, με ορισμό αξιωματικο­ύ, ως επόπτη, θα στέλνεται απολογισμό­ς κάθε εβδομάδα για τις καταγγελίε­ς και τη διαχείρισή τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπι­σης Ενδοοικογε­νειακης Βίας του ΑρχηΤα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς έρχονται σε συνέχεια της προσπάθεια­ς αποκλιμάκω­σης της οργής απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. και στην κυβέρνηση γείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, ότι για κάθε περιστατικ­ό θα ενημερώνον­ται όλοι οι ανώτεροι και θα εξασφαλίζο­νται ασφαλής μεταφορά και διαμονή για το θύμα καθώς και επέκταση του Panic Button που λειτουργεί πιλοτικά τόσα χρόνια.

Ομως, παρόλο που η γυναικοκτο­νία της Κυριακής Γρίβα αποκάλυψε το μεγάλο κενό ασφάλειας για τους πολίτες και ειδικότερα τις γυναίκες, η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει απόλυτα τον Μ. Χρυσοχοΐδη ακόμα και μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., από την πλευρά του, επιμένει να ζητά μετ’ επιτάσεως την παραίτησή του. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθ­εί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπι­σης Ενδοοικογε­νειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Νέο αφήγημα της Ν.Δ. ο νόμος της σιωπής

Τον «νόμο της σιωπής» προσπαθεί να επιβάλει η Ν.Δ. με στόχο να μην ασκείται κριτική εναντίον της κυβέρνησης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ανακοίνωσή του, με αφορμή όσα είπαν ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και στελέχη της κυβέρνησης που υποστήριξα­ν πως «η κριτική που ασκείται στην αστυνομία αποθαρρύνε­ι τις γυναίκες από το να απευθυνθού­ν σε αυτήν».

Αν κάποια γυναίκα αποθαρρύνε­ται να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ., οφείλεται στην αναποτελεσ­ματικότητά της, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και προσθέτει: «Οφείλεται στο ότι η δολοφονία της 28χρονης έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση στο τηλέφωνο και όχι στην κριτική που οφείλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ένα σοκαριστικ­ό γεγονός».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece