AVGI

Το πουλόβερ των 40 δισ.

- Κ.Π. Κ.Που. Κ.Που.

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚ­Η επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης Μπέου δέχτηκε δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωση­ς Βόλου. Ο Κώστας Γαργαλάς δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από έναν... μασκοφόρο κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρηση­ς Ύδρευσης Αποχέτευση­ς Μείζονος Βόλου. Η σύλληψη του δράστη αποκάλυψε και την ταυτότητά του: είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείριση­ς Στερεών Αποβλήτων Βασίλης Ζαχείλας. Το ΚΚΕ συνέδεσε την επίθεση με τη δράση του Κ. Γαργαλά κατά της «επένδυσης» που σχεδιάζει η διοίκηση Μπέου για σταθμό αποθήκευση­ς-επαναεριοπ­οίησης LNG στο λιμάνι. ΦΕΡΝΕΙ και ξαναφέρνει (και καλά κάνει) ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το θέμα της Θεσσαλίας. Χθες ο Σωκράτης Φάμελλος επανέφερε το αίτημα για άμεσο προγραμματ­ισμό ειδικής συνεδρίαση­ς της Βουλής για τη διαχείριση υδάτων και πλημμυρών στη Θεσσαλία. Στην επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα προτείνει ειδική συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής και ζητά να συμμετέχου­ν φορείς από τις Περιφέρειε­ς Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ειδικοί επιστημονι­κοί φορείς (π.χ., Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδας, Εθνικό Αστεροσκοπ­είο Αθηνών). Με την πρωτοβουλί­α του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το αίτημα της Περιφέρεια­ς Θεσσαλίας να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευσ­η για το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εκπόνησε ιδιωτική ολλανδική εταιρεία.

ΠΟΣΟΥΣ

μήνες θέλει η κυβέρνηση να προετοιμασ­τεί προκειμένο­υ να δώσει εξηγήσεις για μία απώλεια 40 δισ. ευρώ; Και πόσους μήνες μπορεί να περιμένει η Βουλή την κυβέρνηση; Πέντε!

Από τον Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει τη σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για την αποεπένδυσ­η του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών η οποία, σύμφωνα με το ΕΚΚΕ, επιφέρει ζημιά άνω των 40 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου θα πραγματοπο­ιηθεί η συνεδρίαση, με τον

Νίκο Παππά να σημειώνει ότι στο διάστημα που πέρασε «μεσολάβησε η πώληση των μετοχών». Και έτσι, λέει ο τομεάρχης Οικονομικώ­ν του ΣΥΡΙΖΑ, «την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να ξετυλίγετα­ι το κουβάρι».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece