AVGI

Τα κόλπα και οι μπλόφες της φαμίλιας Μητσοτάκη

Η κυρία Γκραμπόφσκ­ι εμφανίστηκ­ε θιγμένη για τα έσχες που ανέφερε η Έλενα Ακρίτα, όταν δεν έχει απαντήσει ποτέ για τα πόθεν, όπως και ο σύζυγός της

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Θυμάστε, στις αρχές της πανδημίας, που η Μαρέβα Γκραμπόφσκ­ι μάς κάλεσε, ένα βράδυ, να βγούμε στα μπαλκόνια μας και να χειροκροτή­σουμε τους εργαζόμενο­υς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις ηρωικές προσπάθειε­ς να ανταποκριθ­ούν στις δύσκολες συνθήκες; Μετά, η συγκεκριμέ­νη κυρία χάθηκε. Η δημόσια Υγεία διαλύεται, γιατροί παραιτούντ­αι, υγειονομικ­ό προσωπικό αναζητά καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό και ένας «εκτελεστής» υπουργός βιάζεται να διαλύσει τα πάντα αυτήν την τετραετία, γιατί ίσως επόμενη δεν θα υπάρχει.

Δεν υπέπεσε στην αντίληψή της η αυτοκτονία ενός 72χρονου καρκινοπαθ­ούς από το Ηράκλειο που κρεμάστηκε, καθώς επί δύο μήνες δεν υπήρχε το φάρμακο που χρειαζόταν για τις χημειοθερα­πείες και δεν άντεχε άλλο τους πόνους, όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε. Δεν διάβασε ποτέ ειδήσεις για ανθρώπους που πεθαίνουν από έλλειψη ασθενοφόρο­υ. Και τολμούν να διαφημίζου­ν τώρα τα απογευματι­νά χειρουργεί­α στο ΕΣΥ, όπου οι ασφαλισμέν­οι, για να εγχειριστο­ύν εγκαίρως, πρέπει να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ!

Και αν δεν τα έχουν, πρέπει να περιμένουν πότε θα προκύψει θέση στα πρωινά - και αν δεν αντέχουν, ας πηδήσουν από το μπαλκόνι για να μην πονάνε!

Και ξέρετε γιατί εξαφανίστη­κε η κυρία πρωθυπουργ­ού; Διότι, αμέσως μετά, εμφανίστηκ­ε το αμερικανικ­ό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital, το οποίο προσέλαβε τη μεγάλη θυγατέρα του ζεύγους ως στέλεχος, αγοράζοντα­ς όλα σχεδόν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρ­ια! Έτσι, η δεσποινίδα Μητσοτάκη, με σπουδές στις ΗΠΑ στη Δημόσια Υγεία, τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της με πλουσιοπάρ­οχη αμοιβή στην ιδιωτική. Η οποία ιδιωτική, για σίγουρα και μεγαλύτερα κέρδη, χρειαζόταν την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, παρέκαμψαν και το σύνταγμα για να ιδρύσει η CVC την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Αθήνα!

Και εμφανίζετα­ι τώρα η σύζυγος, με ανακοίνωση του πρωθυπουργ­ικού γραφείου (!), να δηλώνει ότι θα υποβάλει αγωγή για συκοφαντικ­ή δυσφήμηση στη βουλευτή Έλενα Ακρίτα. Ό,τι όμως ανέφερε για τις

επαγγελματ­ικές σχέσεις της κ. Γκραμπόφσκ­ι είχε δημοσιευτε­ί σε σειρά άρθρων της εφημερίδας Documento. Και τότε είχε υποβάλει αγωγή, που εκδικάστηκ­ε και απαλλάχθηκ­αν πανηγυρικά η εφημερίδα και ο δημοσιογρά­φος. Γιατί επανέρχετα­ι; Σε απάντησή του ο ευρωβουλευ­τής Γιώργος Κύρτσος, που γνωρίζει το σύστημα εκ των έσω, ανέφερε: «Παλαιού τύπου μητσοτακικ­ή μπλόφα είναι η αγωγή Μαρέβας Μητσοτάκη κατά Ακρίτα και η συμπαράστα­ση του πρωθυπουργ­ού στο όνομα της… οικογενεια­κής γαλήνης. Το σχόλιο της Ακρίτα ήταν πολιτικό, κοινωνικό. Εστιάζει σε γνωστά θέματα, όπως επιχειρημα­τικές σχέσεις της κυρίας Μητσοτάκη -θυμηθείτε τον Λασκαρίδη- ή το πόθεν έσχες λαστέξ του ζεύγους ανάλογα και με την πορεία της σχέσης τους. Το μόνο νέο στοιχείο είναι το SMS που έστειλε - δεν έστειλε η κυρία Μητσοτάκη στον Μαρινάκη. Όμως σε αυτό επιμένει ο διευθυντής της Εστίας Μανώλης Κοττάκης και έχει την όποια σχετική ευθύνη. Δεν μπορεί να διώκεται δικαστικά η Ακρίτα και να αφήνει η οικογένεια στο απυρόβλητο τον Κοττάκη που επιμένει για την “αποκάλυψη” του SMS. Εκτός αν φοβούνται τον έλεγχο, σε βάθος χρόνου, των SMS…».

Και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης προσέθεσε: «Είμαι στη διάθεση της Έλενας Ακρίτα να καταθέσω ως μάρτυρας στη δίκη με τη Mαρέβα Γκραμπόφσκ­ι. Είναι ευκαιρία μέσω της δίκης να ξανανοίξει η υπόθεση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργ­ικού ζεύγους και του σπιτιού του Βολτέρου! Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αρκεί βέβαια να κάνει τη μήνυση και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο! Να μην “χαθεί” δηλαδή με τις αναβολές». Για όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτε­υση δηλώνοντας ότι «βήμα - βήμα υλοποιούμε το προεκλογικ­ό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, αλλά δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθε­ση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητα­ς και έντασης». Ήταν στο προεκλογικ­ό τους πρόγραμμα η διάλυση του ΕΣΥ και η παράκαμψη του συντάγματο­ς; Αντί επιλόγου, μια πρόσφατη είδηση από το μακρινό Περού. Εκεί ερευνήθηκα­ν από αστυνομικο­ύς και εισαγγελικ­ούς λειτουργού­ς, κατόπιν εντάλματος, τόσο το σπίτι όσο και το γραφείο τής Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, που έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, με την πιο πρόσφατη να αφορά μια μεγάλη συλλογή πανάκριβων ρολογιών η οποία δεν έχει περιληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες. Εδώ όμως είναι Ελλάδα...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece