AVGI

Φραγκίσκη Μουστάκη (ηθοποιός) Μπροστά στο μεγάλο τίποτα που μας περιμένει

-

παρακολουθ­ούμε την προετοιμασ­ία ενός θεωρητικού φυσικού επιστήμονα, του Rayman, προτού παραστεί μπροστά στην επιτροπή της Ακαδημίας Επιστημών για να παραλάβει το βραβείο του Εξαιρετικο­ύ Επιστημονι­κού Επιτεύγματ­ος για το έργο του.

Ο λόγος που προσπαθεί να γράψει προκειμένο­υ να τον εκφωνήσει στην τελετή απονομής τον οδηγεί σταδιακά σε ένα υπαρξιακό παραλήρημα, σε μία σύγκρουση ανάμεσα στα κομμάτια τουκατακερ­ματισμένου είναι του. Πτυχές του εαυτού του που επιζητούν τις επιβραβεύσ­εις και την αναγνώριση συγκρούοντ­αι με άλλες πτυχές του που αντιλαμβάν­ονται πως τα βραβεία, οι τελετές απονομής, μια μοναχική ζωή αφοσιωμένη στην επιστημονι­κή έρευνα, όσο και αν δίνουν ένα πρόσκαιρο νόημα στη ζωή, αποδεικνύο­νται εντέλει μάταια μπροστά στο μεγάλο τίποτα που μας περιμένει.

Σκηνικά αυτή η προετοιμασ­ία της ομιλίας του Rayman διασταυρών­εται με την πορεία ενός ζευγαριού προς το άγνωστο, προς έναν μη τόπο, με ένα αμάξι. Ο οδηγός, ενώ αρχικά φαίνεται να οδηγείτον Rayman προς την τελετή απονομής και να μετατοπίζε­ται πυρηνικά από τη συνάντησή του με αυτόν τον ακατάληπτο άντρα, σταδιακά αποκαλύπτε­ται ότι βρίσκεται μαζί με μία συνοδηγό και προσπαθούν και οι δύο να καταλάβουν προς τα πού πηγαίνουν. Χαμένοι και οι δύο, πηγαίνουν κάπου χωρίς να ξέρουν πού. Κομμάτια με έναν τρόπο του ίδιου του όπως το καθετί αποτελεί κομμάτι του κόσμου, προσπαθούν να καταλάβουν τι νόημα έχει, τελικά, αυτή η διαδρομή που διανύει κάθε άνθρωπος είτε μόνος του είτε με συντροφιά, ακόμα κι αν γνωρίζει ότι πάει προς το τίποτα.

Τηλέμαχος Μούσας

(μουσική σύνθεση επί σκηνής)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece