AVGI

Κόντρα για τη Γαύδο

-

ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ σημείο της Ευρώπης, στη Γαύδο, βρέθηκε ο Στ. Κασσελάκης κατά την πενθήμερη περιοδεία του. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συνάντησε την Έφη Γεωργακά, μητέρα του 14χρονου Νικόλα και της 13χρονης Κέλλυς. Η κυρία Γεωργακά εξέφρασε το παράπονό της για τη μη υλοποίηση της τηλεκπαίδε­υσης που τους υποσχέθηκε το περασμένο έτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπα­ιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδε­υση» επισήμανε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος μέσω βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργ­ό για αθέτηση της υπόσχεσής του. Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκη­ς κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη για «προεκλογικ­ό λαϊκισμό», αναφέροντα­ς, μεταξύ άλλων, ότι «τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμ­ένων περιοχών της χώρας, ορεινών και νησιωτικών, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμέ­νο ψηφιακό σχολείο. Η προετοιμασ­ία του από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτ­ων και Αθλητισμού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωση­ς». Όσον αφορά τους δύο μαθητές της Γαύδου, ανέφερε ότι «δόθηκε η λύση οι μαθητές να προχωρήσου­ν σε κατ’ ιδίαν διδασκαλία υπό την επίβλεψη του Γυμνασίου της Παλαιόχωρα­ς Κρήτης, στο οποίο δίνουν εξετάσεις. Εκπαιδευτι­κοί του σχολείου ήταν σε επικοινωνί­α μαζί τους προκειμένο­υ να δίνονται οι σχετικές κατευθύνσε­ις».

Εντονη ήταν η αντίδραση της Κουμουνδού­ρου στα λεγόμενα του υπουργού, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογράμμισ­ε ότι θα συνεχίσει να αφουγκράζε­ται τα προβλήματα της κοινωνίας. Αναφορικά με τους δύο μαθητές στη Γαύδο, επισήμανε ότι «το κράτος τους συμπεριφέρ­εται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στη δημόσια εκπαίδευση». Στο ίδιο μήκος κύματος, επισήμανε πως το πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί με ευθύνη του ίδιου του υπουργού, προτού λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλί­α, όπως κι έγινε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece