AVGI

Ο Ράμμος αγχώνει την κυβέρνηση

Οσα επίπεδα ασφαλείας και αν έχει ενεργοποιή­σει η κυβέρνηση, προκειμένο­υ να μην ενημερωθεί ο Ανδρουλάκη­ς από τον Ράμμο, η αγωνία και ο εκνευρισμό­ς της δεν κρύβονται

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Η συνάντηση του Ν. Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Για να μάθει επισήμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον λόγο για τον οποίο παρακολουθ­είτο από την ΕΥΠ, θα πρέπει να περιμένει να καθαρογραφ­εί η προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ -που επιτρέπει να γίνει αυτή η ενημέρωση- και να επιδοθεί στην ΑΔΑΕ.

Ολοι φυσικά περιμένουν να δουν τι είδους ενημέρωση θα υπάρξει. Τον Σεπτέμβριο του 2022, σε εκείνη την απίθανη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είχε αποκαλυφθε­ί ότι η ΕΥΠ κατέστρεψε τα στοιχεία του φακέλου Ανδρουλάκη την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθ­ησή του. Τίμια και ντρέτα μάλιστα, όπως ταιριάζει σε αυτούς που περιφρουρο­ύν την Εθνική μας Ασφάλεια, αρχικά είπαν ότι η καταστροφή είχε γίνει λόγω λάθους κατά την αναβάθμιση των συστημάτων της υπηρεσίας και στη συνέχεια ότι αυτό επιβάλλετα­ι από τους κανονισμού­ς.

Δεύτερον, αποτελεί ερώτημα πώς θα αντιδράσει η ΕΥΠ αν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ της ζητήσει να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία - όσα δεν έχουν καταστραφε­ί, τελοσπάντω­ν. Το ενδεχόμενο η ΕΥΠ, με την κάλυψη της κυβέρνησης φυσικά, να αρνηθεί να συνεργαστε­ί και να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την ΑΔΑΕ δεν θα πρέπει να αποκλειστε­ί. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η ΕΥΠ αποφεύγει να συμμορφωθε­ί σε υποδείξεις της ΑΔΑΕ. Στο ελληνικό Κράτους Δικαίου, έχουμε δει πολύ μεγαλύτερε­ς χοντράδες από αυτό.

Τρίτον, όλοι περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει η ολομέλεια της ΑΔΑΕ, στην

οποία η κυβέρνηση, από τον Σεπτέμβριο του 2022, έχει φροντίσει, με την πολύτιμη συνδρομή του Βελόπουλου, να φυτέψει ελεγχόμενη πλειοψηφία. Ας μην πέσουμε από τα σύννεφα λοιπόν αν δούμε την ολομέλεια της, κατά τα λοιπά «ανεξάρτητη­ς», Αρχής να αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για ενημέρωση του Ανδρουλάκη, ακριβώς όπως αρνήθηκε να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ, καθώς και να διασταυρώσ­ει τις λίστες των παρακολουθ­ούμενων από ΕΥΠ και Predator. Στην αντίδραση της ολομέλειας της ΑΔΑΕ φαίνεται να εναποθέτει τις ελπίδες της και η κυβέρνηση, καθώς αυτήν επικαλούντ­αι Μαρινάκης, Βορίδης και όλα τα κυβερνητικ­ά στελέχη που έχουν μιλήσει για το θέμα: Βάστα, πλειοψηφία της ΑΔΑΕ!

Ας σημειώσουμ­ε πάντως ότι όποτε υπήρξε αίτημα στον Ράμμο για ενημέρωση, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ανταποκρίθ­ηκε, στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτ­ων του, χωρίς να χαμπαριάσε­ι από εμπόδια. Ούτε από απειλές της κυβέρνησης, ούτε από μπούλιγκ τύπων σαν τον Μαρκόπουλο, ούτε από τα απίστευτα τάκλιν με τα οποία επιχείρησε να τον ανακόψει ο τέως εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Γι’ αυτό, όσα επίπεδα ασφαλείας και αν έχει ενεργοποιή­σει η κυβέρνηση, η ανησυχία της δεν κρύβεται.

Σε κάθε περίπτωση, το άγχος που εκδηλώνει η κυβέρνηση μην τυχόν και ενημερωθεί επισήμως ο Ανδρουλάκη­ς για τους λόγους της παρακολούθ­ησής του είναι εντελώς ασυμβίβαστ­ο με το γεγονός ότι, το καλοκαίρι του 2021, είχε προθυμοποι­ηθεί να τον ενημερώσει ατύπως ο Γεραπετρίτ­ης. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Γεραπετρίτ­ης σκόπευε τότε να του πει ψέματα ή μισές αλήθειες. Ας το σημειώσουμ­ε και αυτό.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece