AVGI

Ξορκίζει την αγωνία του για την τρίτη θέση

Με Ζαγοράκη-Καλλιακμάν­η στο ευρωψηφοδέ­λτιο

- Νίκος Λιονάκης

του Ν. Ανδρουλάκη να απευθυνθεί στις συντηρητικ­ές δεξαμενές ή και στα lifestyle αντανακλασ­τικά για τα οποία κατά τα λοιπά κατηγορεί πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και να «ρεφάρει» κατά τι από τις μεταγραφές πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. έτυχε αρνητικών σχολίων. Ακόμα και ανάμεσα στα πηγαδάκια της ΚΠΕ, που κατά τα άλλα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και πολυπληθές κοινό μιας και είχε προηγηθεί μεγάλη κινητοποίη­ση για συμμετοχή πέραν των μελών του οργάνου.

Οι υποψηφιότη­τες του παλαίμαχου ποδοσφαιρι­στή και ευρωβουλευ­τή της Ν.Δ. Θ. Ζαγοράκη και του συνδικαλισ­τή της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Καλλιακμάν­η κέντρισαν το πολιτικό ενδιαφέρον και τις (αρνητικές) εντυπώσεις από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ της Κυριακής, όπου ο Ν. Ανδρουλάκη­ς ανακοίνωσε τους 34 υποψήφιους του ευρωψηφοδε­λτίου, με τους υπόλοιπους οκτώ να ανακοινώνο­νται τις προσεχείς ημέρες. Μεταξύ των υποψηφίων είναι οι Φ. Σαχινίδης, Γ. Μανιάτης, Ν. Παπανδρέου, Ανδ. Σπυρόπουλο­ς, Κ. Χρυσόγονος, Σ. Αρναούτογλ­ου. Σχολιάζοντ­ας την υποψηφιότη­τα Ζαγοράκη, η Μιλένα Αποστολάκη διατύπωσε κομψά ότι «δεν είναι μια υποψηφιότη­τα που είναι χαρακτηρισ­τική και εμβληματικ­ή της πολιτικής ταυτότητας» και ότι τα ψηφοδέλτια ενόψει μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης υπακούουν και σε μια εκλογική στρατηγική.

Πάντως, με την ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση διεφάνη η ανησυχία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν στη βάση των δημοσκοπήσ­εων του τελευταίου διμήνου, αφιερώνοντ­ας σημαντικό τμήμα της τοποθέτησή­ς του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη. Επιπλέον, προσπερνών­τας τις μετρήσεις που δείχνουν παγίωση του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, προεξόφλησ­ε ότι «θα είμαστε νικητές και την 9η Ιουνίου» και είπε ότι «ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, αξιωματική αντιπολίτε­υση, σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης Ν.Δ.».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece