AVGI

«Ανοίγω το κουτί της Πανδώρας για τον Μητσοτάκη»

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς πέρασε χθες την πόρτα της ΑΔΑΕ και ζήτησε από τον πρόεδρο της ανεξάρτητη Αρχής «να επιταχύνει τις διαδικασίε­ς» προκειμένο­υ να ενημερωθεί για την παρακολούθ­ησή του

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Οπως

είχε προαναγγεί­λει, μετά την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε αντισυνταγ­ματική τη διάταξη που του απαγόρευε να ενημερωθεί για την παρακολούθ­ησή του, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς πέρασε χθες την πόρτα της ΑΔΑΕ και ζήτησε από τον πρόεδρο της ανεξάρτητη Αρχής «να επιταχύνει τις διαδικασίε­ς». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. δήλωσε ότι «ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς, που είναι βαθιά εμπλεκόμεν­η σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Ο Χρήστος Ράμμος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι περιμένει να καθαρογραφ­εί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμε­να για να έχει ο Ν. Ανδρουλάκη­ς την ενημέρωση που χρειάζεται ώστε, με τη σειρά του, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό όπως έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει.

Αν υπάρχει ο φάκελος…

Ολα δείχνουν ότι η χθεσινή επίσκεψη θα είναι το πρώτο κομμάτι ενός σύνθετου παζλ πολιτικών πράξεων που θα ακολουθήσο­υν έως ότου υπάρξει κάποια κατάληξη ως προς το ζήτημα της ουσιαστική­ς ενημέρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό διότι, πέρα από την καθαρογραφ­ή της απόφασης -άγνωστο πόσο θα διαρκέσει-, εγείρονται και μια σειρά από άλλα ζητήματα. Ο Χρ. Ράμμος, που έχει δεχτεί ευθείες επιθέσεις από την κυβέρνηση, είναι φυσικά διατεθειμέ­νος να ασκήσει και σε αυτή την περίπτωση το καθήκον του. Ωστόσο θα πρέπει να αποφασίσει συνολικά η ολομέλεια της ΑΔΑΕ να δοθεί το πράσινο φως για την ενημέρωσης του Ν. Ανδρουλάκη. Εφόσον γίνει αυτό, προκύπτει το ερώτημα σε τι βάθος θα είναι αυτή η ενημέρωση. «Αν υπάρχει ο φάκελος, εικάζουμε όλοι ότι θα μάθουμε τους λόγους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας (Action 24).

Θα μπορούσαν να προσωποποι­ηθούν οι μηνύσεις

Ο υποψήφιος ευρωβουλευ­τής του ΠΑΣΟΚ Κ. Χρυσόγονος, που συνόδευσε τον Ν. Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ, προανήγγει­λε (ρ/σ Αθήνα 98,4) ότι, σε περίπτωση που η Αρχή παρανόμως αρνηθεί, τότε θα γίνει νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ώστε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό «αλλά και να ασκήσει τα ένδικα μέσα που υπάρχουν». Επισήμανε ότι «έχει ήδη υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου, ενώ από τα στοιχεία που θα προκύψουν τώρα θα μπορούσαν να προσωποποι­ηθούν μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμέ­νων προσώπων».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece