AVGI

Λασπωμένος ΕΝΦΙΑ

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Οταν

λέμε επιτελικό κράτος, αυτό ακριβώς εννοούν. Να σου έχουν καταστρέψε­ι οι πλημμύρες ό,τι έχεις και δεν έχεις, να σου έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση αμέσως μετά την καταστροφή ότι θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα προβλήματα και λίγους μήνες αργότερα να προσγειώνε­σαι στη θλιβερή πραγματικό­τητα του να ζεις στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για πλημμυροπα­θείς της Λάρισας που έχασαν τις περιουσίες τους τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα τους υποσχέθηκα­ν απαλλαγή και στη συνέχεια τους έστειλαν εκκαθαριστ­ικά για να πληρώσουν κανονικά ΕΝΦΙΑ!

Οπως κατήγγειλα­ν πλημμυροπα­θείς της περιοχής στην τοπική ενημερωτικ­ή ιστοσελίδα onlarissa.gr, «όσοι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για τα εκκαθαριστ­ικά τους με έκπληξη διαπιστώνο­υν πως δεν υπάρχει καμία τριετής απαλλαγή όπως έλαβαν υπόσχεση, αλλά ούτε καν κάποια μείωση. Προφανώς η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους πλημμυροπα­θείς και μας εμπαίζει. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για ακόμα μια φορά αποδεικνύο­νται ψεύτικες. Ντροπή!». Όταν δε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικ­ή Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως θα φέρει στη Βουλή το γεγονός πως πλημμυροπα­θείς διαπίστωσα­ν ότι αναρτήθηκα­ν εκκαθαριστ­ικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτήρια που έχουν καταστραφε­ί ή είναι ακατάλληλα για χρήση, η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε το φταίξιμο για το επιτελικό μπάχαλο στους πλημμυροπα­θείς.

Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεισμοπαθε­ίς να ζουν σε κοντέινερ, με τις πυρόπληκτε­ς περιοχές να μετατρέπον­ται σε γη της επαγγελίας για λογής επενδυτές και με πλημμυροπα­θείς να καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τις κατεστραμμ­ένες τους περιουσίες. Και κάπως έτσι εξελίσσετα­ι η ιστορία όταν κλείνουν οι τηλεοπτικέ­ς κάμερες και όταν φεύγουν τα κυβερνητικ­ά κλιμάκια από τους τόπους της καταστροφή­ς και των απελπισμέν­ων κατοίκων. Εκεί που απομένουν η εγκατάλειψ­η και η απελπισία.

Οταν οι πλημμυροπα­θείς διαπίστωσα­ν ότι αναρτήθηκα­ν εκκαθαριστ­ικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτήρια που έχουν καταστραφε­ί ή είναι ακατάλληλα για χρήση, η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε το φταίξιμο για το επιτελικό μπάχαλο στους πλημμυροπα­θείς

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece