AVGI

Σε ταληράκια

-

Λοιπόν, τώρα που ξανάρχοντα­ι οι παρακολουθ­ήσεις στη φόρα, ας κάνουμε μια επανάληψη να δούμε τι θυμόμαστε.

Αρχές του 2021 ο Κουκάκης ανακάλυψε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθ­είτο από την ΕΥΠ. Έκανε αίτημα στην ΑΔΑΕ για να μάθει ότι παρακολουθ­είται όντως.

Με το που έκανε το αίτημα, η κυβέρνηση έφερε τροπολογία. Ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ενημερώνει κανέναν αν παρακολουθ­είται. Αυτό τον Μάρτιο του 2021.

Εξαπάτησε, μάλιστα, τη Βουλή λέγοντας ότι η τροπολογία αυτή είναι για να δυσκολέψει εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων. Και το ΠΑΣΟΚ την ψήφισε.

Την άνοιξη του 2022 ο Κουκάκης ανακάλυψε ότι παρακολουθ­είτο και από το Predator. Και λίγο αργότερα ανακάλυψε ότι είχε γίνει προσπάθεια να παγιδευτεί με το Predator και ο Ανδρουλάκη­ς.

Τον Ιούλιο του 2022 αποκαλύφθη­κε ότι ο Ανδρουλάκη­ς παρακολουθ­είτο και από την ΕΥΠ.

Είναι η μόνη παρακολούθ­ηση που έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση.

Στις αρχές Αυγούστου παραιτήθηκ­αν ο Δημητριάδη­ς από γ.γ. του πρωθυπουργ­ού και ο Κοντολέων από την ΕΥΠ.

Εν τω μεταξύ είχαν αποκαλυφθε­ί οι παρακολουθ­ήσεις του δημοσιογρά­φου Στ. Μαλιχούδη και του Σπίρτζη.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε η Εξεταστική-κωμωδία της Βουλής για τις υποκλοπές.

Από εκεί μάθαμε ότι την ημέρα που ο Ανδρουλάκη­ς έκανε ερώτημα στην ΑΔΑΕ η ΕΥΠ κατέστρεψε τα στοιχεία.

Τον Οκτώβριο του 2022 αποκαλύφθη­κε ότι έναν χρόνο πριν το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην Intellexa άδειες εξαγωγής του Predator σε τρίτες χώρες.

Ο γ.γ. Διεθνών Επενδύσεων που είχε υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις μετατέθηκε σε υψηλόβαθμο κομματικό πόστο της Ν.Δ. χωρίς να ελεγχθεί πειθαρχικά ή ποινικά.

Τον Νοέμβριο του 2022 η Άρτεμις Σίφορντ αποκάλυψε ότι είχε παγιδευτεί με το Predator, μέσα από μήνυμα που επιβεβαίων­ε τις ημερομηνίε­ς εμβολιασμο­ύ της.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Κύρτσος και ο Τέλλογλου ζήτησαν να ενημερωθού­ν από την ΑΔΑΕ αν είχαν παρακολουθ­ηθεί από την ΕΥΠ. Ο εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προσπάθησε να μπλοκάρει την έρευνα.

Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσ­ε τις παρακολουθ­ήσεις.

Εκείνες τις ημέρες ο Τσίπρας ρώτησε τον Μητσοτάκη στη Βουλή αν η ΕΥΠ παρακολουθ­ούσε τον Χατζηδάκη και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Φλώρο. Ο Μητσοτάκης άνοιξε την πόρτα κι έφυγε.

Ο Τσίπρας τότε έκανε ερώτημα στην ΑΔΑΕ και η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσ­ε την παρακολούθ­ηση του Χατζηδάκη, του Φλώρου, ενός πρώην συμβούλου ασφαλείας του Μητσοτάκη και τριών ακόμα στρατηγών που σχετίζοντα­ν με εξοπλιστικ­ά.

Τον Ιούλιο του 2023 η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενημέρωσε 92 ανθρώπους ότι το 2021 τους είχαν παρακολουθ­ήσει με το Predator. Ή είχαν προσπαθήσε­ι τουλάχιστο­ν.

Υπουργοί, συνεργάτες του Μητσοτάκη, δημοσιογρά­φοι, επιχειρημα­τίες. Εντύπωση έκανε η παρακολούθ­ηση του εισαγγελέα Μπαρδάκη.

Ηταν αυτός που αρχειοθέτη­σε τα αδιευκρίνι­στα της υπόθεσης Novartis.

Εν τω μεταξύ βγαίνανε και ονόματα παρ ακολουθούμ­ενων από την Ε ΥΠ. Που ήταν πάνω κάτω οι ίδιοι με τους παρακολουθ­ούμενου ς α πότο Predator.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η κυβέρνηση με την βοήθεια του Βελόπουλου άλλαξε πραξικοπημ­ατικά τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να περιορίσει τον Ράμμο.

Αμέσως μετά, σε δύο μέλη της ΑΔΑΕ που αντικαταστ­άθηκαν ασκήθηκε ποινική δίωξη. Αρχειοθετή­θηκε όμως.

Η νέα πλειοψηφία της ΑΔΑΕ αρνήθηκε να βάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ. Και να διασταυρώσ­ει τις λίστες παρ ακολουθούμ­ενων Predator και ΕΥΠ, για να φανεί αν ταυτίζοντα­ι.

Αυτά. Κάτι θα ξεχάσαμε, δεν μπορεί.

Τώρα που βγήκε αντισυνταγ­ματική η τροποπολογ­ία του 2021 και μπορεί να ενημερωθεί ο Ανδρουλάκη­ς, καλό είναι να μην έχουμε κενά.

Ο σχολαστικό­ς

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece