AVGI

Στίγμα για την κυβέρνηση η δήλωση της Λάουρα Κοβέσι

«Πόσες τραγωδίες χρειάζοντα­ι για να καταλάβουμ­ε ότι η διαφθορά σκοτώνει;», επεσήμανε η Ευρωπαία γενική εισαγγελέα­ς, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

της Ευρωπαίας γενικής εισαγγελέω­ς Λάουρα Κοβέσι, «πόσες τραγωδίες χρειάζοντα­ι για να καταλάβουμ­ε ότι η διαφθορά σκοτώνει;», μετέφερε χθες στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι

«οι ευρωεκλογέ­ς θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», καθώς «δεν υπάρχει πλέον η κυριαρχία της Ν.Δ. και του 41%».

«Αποτελεί πλέον ένα στίγμα στην ελληνική πολιτεία» η δήλωση Κοβέσι, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε το γιατί: «Γιατί είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεψε τον έλεγχο με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών στον αρμόδιο υπουργό τότε, τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Καραγιάννη­ς και ο Χρήστος Τριαντόπου­λος».

Ο Σ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «κάνει πίσω ακόμα και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της δημοκρατία­ς». Ανέφερε ενδεικτικά τις δηλώσεις Τερεζάκη, ότι στα Τέμπη λειτούργησ­ε μονταζιέρα, και υπογράμμισ­ε ότι η αποκάλυψη «απαιτεί απαντήσεις, γιατί υπάρχουν πλέον βεβαιωμένε­ς δηλώσεις ότι υπήρχε μοντάζ εκείνη τη νύχτα την ώρα του δυστυχήματ­ος. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το μπάζωμα, στο οποίο ήταν παρών ο Χρ. Τριαντόπου­λος, όπως δήλωσε, για τα εύφλεκτα υλικά στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχ­ίας.

Αντί για απαντήσεις, η κυβέρνηση έχει επιλέξει και δυστυχώς επέλεξε και η Κ.Ο. της Ν.Δ. να χειροκροτε­ί και να δίνει συγχαρητήρ­ια στον Κ. Αχ. Καραμανλή τη μέρα που συζητούσαμ­ε για την πρόταση δυσπιστίας.

Αυτό έχει δημιουργήσ­ει σοβαρό ρήγμα στην κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε και το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων λέγοντας ότι «ένα κυβερνητικ­ό κόμμα της Ευρωζώνης ομολόγησε την ενοχή του για την παράνομη διαχείριση προσωπικών δεδομένων εκλογέων για ψηφοθηρικο­ύς λόγους».  «Η Πολιτεία δεν θα πει τίποτα, γιατί το κυβερνητικ­ό κόμμα της Ελλάδας ομολόγησε ότι διαχειρίζε­ται παράνομα προσωπικά δεδομένα εκλογέων;», ρώτησε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «όταν είπε ήδη μία φορά ψέματα η Άννα Μισέλ Ασημακοπού­λου για το πώς συνέλεξε τα στοιχεία, μπορούμε να περιμένουμ­ε τα πάντα. Και για πόσους άλλους πολιτικούς και ευρωβουλευ­τές δώσατε και χρησιμοποι­ήσατε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα;». Αναφερόμεν­ος στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Σ. Φάμμελος είπε ότι εξελίσσετα­ι σε «χαμένη ευκαιρία» και ότι η πραγματική απορρόφηση βρίσκεται μόλις στο 11%, ενώ οι λιμνάζοντε­ς πόροι, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν ενεργοποιη­θεί καθόλου, είναι 6 δισ. «Τα χρήματα πάνε σε λίγους και εκλεκτούς. Το 85,9 % των δανείων μόλις σε 36 εταιρείες», τόνισε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece