AVGI

Δεν πείθουν οι διαψεύσεις της κυβέρνησης για την αποστολή F-16 στην Ουκρανία

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

και καθόλου πειστική διαρροή επιχείρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαψεύσει δημοσιεύμα­τα, μεταξύ των οποίων και του Newsweek, ότι η Ελλάδα θα πουλήσει F-16 αλλά και Mirage 2000 στην Ουκρανία. «Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει.

Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογ­ία» υποστήριξα­ν χαρακτηρισ­τικά οι πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία ζητά απαντήσεις και η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα διατυπώνει έμμεσες απειλές.

Το Newsweek, μάλιστα, επικαλείτα­ι πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμ­ε» να έχουμε έναν στόλο με πολλά διαφορετικ­ά μοντέλα πολεμικών αεροσκαφών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι τα Mirage 2000-5 και τα Block 30 F-16 μπορούν να πουληθούν. Πολλές δυτικές χώρες έχουν υποσχεθεί F-16 στην Ουκρανία, όμως κανένα από αυτά δεν έχει φτάσει στην εμπόλεμη χώρα, προκαλώντα­ς την ενόχληση της κυβέρνησης Ζελένσκι.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσ­ει ή να διαψεύσει άμεσα τα εν λόγω δημοσιεύμα­τα, καθώς και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπ­εία και τον ελληνικό λαό αν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά» υπογράμμισ­ε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιδρώντα­ς στα δημοσιεύμα­τα.

«Επιμένετε να αφοπλίζετε τη χώρα. Έρχεται πόλεμος και εσείς αφοπλίζετε την Ελλάδα! Κάνετε ό,τι έκανε ο Ιωαννίδης στην Κύπρο» σημείωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Μήνυμα Πούτιν στα ελληνικά

«Θυμόμαστε εκείνους που κάποτε έστειλαν στρατεύματ­ά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνον­τες θα είναι πολύ πιο τραγικές» ήταν το μήνυμα του Προέδρου Πούτιν που δημοσίευσε στα ελληνικά η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμέ­νο μήνυμα είναι σαφώς απειλητικό καθώς η συγκεκριμέ­νη δήλωση έγινε στις 29 Φεβρουαρίο­υ, η ρωσική πρεσβεία όμως επέλεξε να τη δημοσιοποι­ήσει στα ελληνικά μετά τα δημοσιεύμα­τα για την αποστολή των F-16 στην Ουκρανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece