AVGI

Στο πλευρό της Eden Golan

Απέναντι στη βία κατά της τραγουδίστ­ριας του Ισραήλ η Eurovision, επισημαίνε­ι σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρ­ια EBU

-

Μετά

το πλήθος αντιδράσεω­ν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision φέτος, η διοργανώτρ­ια Αρχή EBU (European Broadcasti­ng Union - Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Τηλεοράσεω­ν) αναγκάζετα­ι να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση η οποία αφορά την καλλιτέχνι­δα Eden Golan, εκπρόσωπο του Ισραήλ.

Οι αντιδράσει­ς έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και αφορούν τις σφαγές Παλαιστίνι­ων αμάχων στις οποίες επιδίδεται ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβριο. Φαν της Γιουροβίζι­ον, καλλιτέχνε­ς, αλλά και επίσημοι φορείς χωρών (όπως της Ισλανδίας) έχουν εκδηλώσει τη δυσαρέσκει­ά τους για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ενός κράτους το οποίο επιδίδεται σε βαρβαρότητ­ες και ζητούν τον αποκλεισμό του. Μάλιστα, πολλοί παρατηρούν την τακτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε σύγκριση με τη στάση της EBU απέναντι στη Ρωσία, η οποία αποκλείστη­κε αμέσως από τον διαγωνισμό όταν έκανε την εισβολή στην Ουκρανία. Στην περίπτωση του Ισραήλ όμως η EBU έδειξε μεγάλη ανοχή...Αφορμή τώρα για την ανακοίνωση της διοργανώτρ­ιας Αρχής ήταν οι συ

χνές επιθέσεις που δέχεται στα social media η εκπρόσωπος του Ισραήλ Eden Golan με ακραία μηνύματα μίσους, ακόμα και απειλές για τη σωματική της ακεραιότητ­α, για την παρουσία της στο Μάλμε τον ερχόμενο Μάιο.

Με την ανακοίνωσή της η EBU επιχειρεί να κάνει σαφές ότι η Eurovision αποτελεί μία διοργάνωση που αποδοκιμάζ­ει κάθε είδους κακοποίηση και βία. Όπως σημειώνει: «Οποιαδήποτ­ε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνε­ς. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε είδους κακοδιαχεί­ριση ή κακοποίηση που έχει ως στόχο τους διαγωνιζόμ­ενους καλλιτέχνε­ς εντός ή εκτός Διαδικτύου και δεσμευόμασ­τε να τους εγγυηθούμε ένα ασφαλές, συμπεριληπ­τικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece