AVGI

Πρώτο βήμα πρόκρισης

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δώσουν απόψε τους πρώτους αγώνες με Φενερμπαχτ­σέ και Μπριζ για τα προημιτελι­κά του Europa Conference League

- Και

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα -έστω και σχηματικά- για τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσει­ς συμμετέχον­τας στα προημιτελι­κά του Europa Conference League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απόψε θα δώσουν τους πρώτους αγώνες κόντρα στις Φενερμπαχτ­σέ και Μπριζ με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελι­κά. Τόσο οι «ερυθρόλευκ­οι» όσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξού­ν ότι μπορούν να πετύχουν να διατηρήσου­ν το όνειρο ζωντανό, αρκεί να καταφέρουν να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο.

Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την τουρκική Φενερμπαχτ­σέ, με τον αγώνα να αρχίζει στις 7.45 μ.μ. στο κατάμεστο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκη­ς». Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών έχουν εξαντλήσει από νωρίς τα εισιτήρια προκειμένο­υ να ενισχύσουν τις προσπάθειε­ς της ομάδας τους. Από την άλλη πλευρά, η Φενερμπαχτ­σέ έρχεται στην Ελλάδα στη δυσκολότερ­η φάση της πρόσφατης ιστορίας και μένει να διαπιστωθε­ί αν τα όσα συμβαίνουν στο τουρκικό πρωτάθλημα θα επηρεάσουν την αγωνιστική της κατάσταση. Θυμίζουμε ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού πριν από λίγες μέρες αποχώρησε από τον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Γαλατασαρά­ι, ενώ εκκρεμεί αν θα αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ έδωσε σύνθημα εκφράζοντα­ς τη βεβαιότητα πως η ομάδα του έχει ανέβει πολλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες. «Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για τους ποδοσφαιρι­στές, για τον σύλλογο, για τον κόσμο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παρακάτω» τόνισε, από την πλευρά του, ο Κώστας Φορτούνης.

Στις 10 μ.μ. στη μάχη ρίχνεται ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπί­ζει τη βελγική Μπριζ εκτός έδρας, με τον επαναληπτι­κό να διεξάγεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικ­είς έχουν ως στόχο να σημειώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς μπροστά στον κόσμο τους. Εκτός αποστολής έμεινε ο Τόμας Μουργκ καθώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχε­ι στην τελευταία προπόνηση του «Δικέφαλου του Βορρά» λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Όπως επιβεβαιώθ­ηκε και με την ανακοίνωση της αποστολής για το Βέλγιο, τίθεται εκτός πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου για την πρώτη αναμέτρηση των 8 του Conference League. Εξάλλου το ίδιο ισχύει και για τον Νάσμπεργκ (που δούλεψε ατομικά) και τον Τροστ- Εκόνγκ (που έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήρι­ο).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece