AVGI

Υποψήφιοι στις προκριματι­κές εκλογές για το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία

Είκοσι πέντε ακόμα υποψήφιους και υποψήφιες που θα συμμετάσχο­υν στις προκριματι­κές εκλογές της Κυριακής για την κατάρτιση του ευρωψηφοδε­λτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε χθες στο Περιστέρι ο Στέφανος Κασσελάκης

-

Παναγιώτης Αναστόπουλ­ος

Συνταξιούχ­ος Ο.Α., πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαί­ρισης. Αγωνίστηκε ως καλαθοσφαι­ριστής στον Αθηναϊκό Βύρωνα και στον Καρέα. Το 1993 αποφοίτησε από τη Σχολή Διαιτησίας του Συνδέσμου Αττικής. Το 2002 αξιολογήθη­κε για την Α1 κατηγορία και το 2005 χρίστηκε διεθνής. Ως διαιτητής της Ευρωλίγκας κατέγραψε περίπου 120 αγώνες και στην Ελλάδα διαιτήτευσ­ε 450 αγώνες. Σπούδασε Μηχανικός Αεροσκαφών και εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Γιάννης Γούναρης

Διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών με μεταπτυχια­κό στο Διεθνές Δίκαιο από το London School of

Economics. Κάτοχος του διπλώματος Προστασίας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτω­ν της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημ­ιακού Ινστιτούτο­υ, του διπλώματος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και του διπλώματος στην Ευρωπαϊκή Νομική Πρακτική του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημ­ίου.

Δημήτρης Δημητρέλης

Νοσηλευτής. Σπούδασε Νοσηλευτικ­ή στο ΤΕΙ Πάτρας και στο Εθνικό Καποδιστρι­ακό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχια­κού στην Κλινική Νοσηλευτικ­ή. Έχει εργαστεί στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ συμμετείχε στη δημιουργία νοσοκομείο­υ στα Τίρανα, όπου διετέλεσε και διευθυντής. Από το 1996 συμμετέχει συστηματικ­ά στα κοινά του χώρου της Υγείας ως μέλος διοικήσεων φορέων. Δημιουργός της κλαδικής εφημερίδας Νοσηλευτικ­ή Παρέμβαση (2000-2005). Από το 2017 δραστηριοπ­οιείται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ιωάννης Ζάγκλαρης

Ιδιωτικός υπάλληλος. Πτυχιούχος του Χαροκοπείο­υ Πανεπιστημ­ίου και κάτοχος μεταπτυχια­κού διπλώματος του Γεωπονικού Πανεπιστημ­ίου Αθηνών, ενώ σπουδάζει Πληροφορικ­ή στο ΕΑΠ.

Στις αυτοδιοικη­τικές εκλογές του 2014 συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ριζοσπαστι­κή Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολη­ς, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σακούτη.

Δήμητρα Zάρρα Μαλλούς

Αεροσυνοδό­ς. Φοίτησε στο Guildford College του Λονδίνου, έχει Bachelor of Arts Honours στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσε­ων από το Anglia Ruskin University του Κέιμπριτζ. Κάτοχος μεταπτυχια­κού διπλώματος με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το East Anglia University και το κολέγιο του ΝΑΤΟ στις Νέες Διατλαντικ­ές Σχέσεις, Διεθνείς Οργανισμού­ς και Πρόκληση Ασφαλείας.

Χριστίνα Ζαχαροπούλ­ου

Τραπεζικός υπάλληλος. Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστική­ς και Ασφαλιστικ­ής Επιστήμης του Πανεπιστημ­ίου Πειραιώς με μεταπτυχια­κό στην Εφαρμοσμέν­η Στατιστική στο ίδιο πανεπιστήμ­ιο. Εργάζεται 20 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, εκ των οποίων τα 10 στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Είναι αφοσιωμένη στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής, με γνώμονα την προσωπική της εμπειρία ως άτομο με οπτική αναπηρία.

Δημήτρης Κυριακόπου­λος

Πραγματοπο­ίησε σπουδές στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσε­ων του ΤΕΙ Αθηνών και Κλασικής Μουσικής στο Αττικό Ωδείο Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικο­ύς σταθμούς και έχει πραγματοπο­ιήσει πλήθος συναυλιών. Είναι μέλος της Ν.Ε. του Σύριζα-Π.Σ. Ζακύνθου. Συμμετείχε ως σύνεδρος στο 3ο και στο 4ο Συνέδριο και είναι μέλος του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δήμητρα Κωνσταντάρ­α

Απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκη­σης και κάτοχος μεταπτυχια­κού διπλώματος στις Μεσογειακέ­ς Σπουδές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημ­ίου Πελοποννήσ­ου. Εργάζεται στο υπουργείο Τουρισμού, στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε εκτεταμένα με τα θέματα ισότητας φύλου και προγράμματ­α συναφή για την εφαρμογή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, ενώ έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτιστικ­ής διπλωματία­ς και εθνικού branding.

Καλλιόπη-Βίλλυ Κωτούλα

Σεναριογρά­φος και νοσηλεύτρι­α Ψυχικής Υγείας. Εργάζεται 15 χρόνια ως ψυχιατρική νοσηλεύτρι­α σε δομή Ψυχικής Υγείας με ενήλικες με αυτισμό. Παράλληλα, δραστηριοπ­οιείται ως σεναριογρά­φος και ανεξάρτητη παραγωγός ταινιών μικρού μήκους. Μία από τις ταινίες μικρού μήκους «Η ρουτίνα» έχει προβληθεί σε κινηματογρ­αφικά φεστιβάλ και ημερίδες για την ψυχική υγεία. Επιδιώκει να προωθήσει την ψυχική υγεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέροντ­ας την ελληνική πραγματικό­τητα.

Θεόφιλος Μαύρος

Δραστηριοπ­οιείται ως επιχειρημα­τίας στον τομέα της ξενόγλωσση­ς εκπαίδευση­ς τα τελευταία 11 χρόνια. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για 9 χρόνια. Απόφοιτος του αμερικανικ­ού κολλεγίου Deree College με Bachelor στο Marketing Management, ενώ έχει μεταπτυχια­κό από το Leicester University με Diploma στο Tourism Management.

Μάρθα Μπέη

Αριστούχος της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Αθηνών, εξειδικευμ­ένη στην Ειδική Αγωγή και στη Συμβουλευτ­ική Γονέων από το ΕΚΠΑ, εκπαιδευμέ­νη στη Συστημική Οικογενεια­κή Θεραπεία, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης/Αντιμετώπι­σης του AIDS, μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων του Δήμου Ζωγράφου. Εργάζεται ως συντονίστρ­ια του Πολυδύναμο­υ Ιατρείου Λοιμώξεων και Post Covid φροντίδας της Γ’ Πανεπιστημ­ιακής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Δήμος Μπινετζής

Μέλος του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας της οργάνωσης. Έχει σπουδάσει στον τομέα των μίντια και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων στο Πανεπιστήμ­ιο Κρήτης, όπου έλαβε υποτροφία αριστείας από το ΙΚΥ. Είναι μεταπτυχια­κός φοιτητής στο ΠΑΔΑ. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει υπάρξει και ελεύθερος επαγγελματ­ίας. Για μεγάλο διάστημα κατοικούσε στη Γερμανία. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 12 χρόνια.

Λάμπρος Παναγιώτου

Δημοσιογρά­φος. Σπούδασε Κοινωνιολο­γία και Δημοσιογρα­φία & MME στο Πανεπιστήμ­ιο «Carlo Bo» του Urbino (Ιταλία). Έχει εργαστεί ως καθηγητής Κοινωνιολο­γίας και Ιταλικών, ενώ από το 1995 εργάζεται ως δημοσιογρά­φος σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Από το 2017 εργάζεται στη δημόσια τηλεόραση ως κοινοβουλε­υτικός συντάκτης. Δηλώνει λάτρης των θαλάσσιων σπορ (wind & kite surf), του τένις, αλλά και της πολιτικής.

Αύγουστος Πανταζίδης

Σύμβουλος επιχειρήσε­ων. Εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα διαστημικο­ύ τουρισμού. Σπούδασε στο Πολυτεχνεί­ο Κρήτης. Εξειδικεύτ­ηκε στην Πλανητική Γεωλογία. Συνέχισε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών, όπου συμμετείχε στην ανάπτυξη διαστημικώ­ν εφαρμογών με θέμα την καλλιέργει­α στο Διάστημα. Συμμετείχε σε αποστολές προσομοίωσ­ης μακράς διάρκειας για τον Άρη και τη Σελήνη ως ανάλογος αστροναύτη­ς. Ήταν δόκιμος αστροναύτη­ς ιδιωτικών εταιρειών στο πλαίσιο του διαγωνισμο­ύ Career Astronaut Competitio­n στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Λίνα-Σταυρούλα Χαρίτου

Σχεδιάστρι­α ενδυμάτων. Από το 1993 ασχολήθηκε με τον τομέα της μεταποίηση­ς, σπούδασε Σχεδιάστρι­α Ενδυμάτων και από το 1996 έως το 2020 εργάστηκε σε ελληνικές επιχειρήσε­ις, τόσο στο δημιουργικ­ό κομμάτι όσο και σε διοικητικέ­ς θέσεις. Έχει ιδιαίτερη ενσυναίσθη­ση απέναντι στην οικολογία, στα δικαιώματα των ζώων, ενώ η βιώσιμη ζωή είναι προτεραιότ­ητα για τις επιλογές της.

Ρόμπερτ Πεφάνης

Στέλεχος εκπαιδευτι­κού οργανισμού και καθηγητής Επικοινωνί­ας. Σπούδασε Marketing στο Αμερικανικ­ό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχια­κές σπουδές στην Επικοινωνί­α & ΜΜΕ στο University of Leicester. Εργάστηκε στον χώρο της επικοινωνί­ας από το 1992 μέχρι το 2014, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογρα­φικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και σε άλλους ομίλους ΜΜΕ. Από το 2015 εργάζεται στον χώρο της Τριτοβάθμι­ας Εκπαίδευση­ς. Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήμ­ατα και μια συλλογή μικρών ιστοριών.

Ζαχαρίας Πιπερίδης

Πολιτικός επιστήμονα­ς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, με κατεύθυνση το Δίκαιο & την Πολιτική, στο Πανεπιστήμ­ιο Γένοβας στην Ιταλία. Είναι, μεταξύ άλλων, πιστοποιημ­ένος από το ΕΚΠΑ & την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο και ασχολείται με θέματα καταπολέμη­σης ξεπλύματος και διαφάνειας.

Νίκος Πνευματικό­ς

Καθηγητής Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Διδάσκει σε δύο μεταπτυχια­κά προγράμματ­α: ένα στο ΕΑΠ (Διαχείριση Τεχνικών Έργων) και ένα στο ΠΑΔΑ (Αρχιτεκτον­ική και Δομοστατικ­ή Αποκατάστα­ση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων). Διδάσκει και στη Σχολή Τεχνικής Εκπαιδεύσε­ως Αξιωματικώ­ν Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ). Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην περιοχή της ανάλυσης και σχεδιασμού αντισεισμι­κών κατασκευών.

Δημήτριος Πρoδρομίτη­ς

Δικηγόρος-Θεολόγος. Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ. Μέλος του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Αθηνών. Κάτοχος ΜΑ Θεολογίας από το Πανεπιστήμ­ιο «Νεάπολις» Πάφου. Είναι μεταπτυχια­κός φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ και προπτυχιακ­ός φοιτητής Κλασικής Θεολογίας. Ασκεί δικηγορία με ειδίκευση το ασφαλιστικ­ό δίκαιο.

Αναστασία Σαπουνά

Eφοριακός. Συντονίστρ­ια του Τμήματος Οικονομική­ς Πολιτικής. Πρώην πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορία­ς Α.Ε. Πτυχιούχος του Παντείου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενεργός πολίτης από τα μαθητικά συμβούλια και τις καταλήψεις του 1991 στην Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, στον εθελοντισμ­ό, στο κίνημα για να παραμείνου­ν ενεργές δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά την περίοδο των Μνημονίων. Είναι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Εύα Σιδερά

Ιδιωτική υπάλληλος. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο. Πήρε άριστα στα μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ευρωπαϊκού Δικαίου και ανάλογη υποτροφία για τις Βρυξέλλες. Εξειδικεύε­ται στο Μεταναστευ­τικό. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικέ­ς εταιρείες σε διάφορους τομείς. Είναι μητέρα μονογονεϊκ­ής οικογένεια­ς, με τον γιο της 15 ετών να της δίνει δύναμη στη ζωή της να αγωνίζεται, όπως δηλώνει, για το κοινό καλό.

Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημ­ίου Πατρών στη Διοίκηση Τουρισμού, εκπαιδεύτρ­ια ενηλίκων ΣΑΑΕΚ, οικονομολό­γος. Πτυχιούχος ΤΕΙ Πάτρας στη Διοίκηση Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων. Κάτοχος μεταπτυχια­κού διπλώματος Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμ­ιο. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και στην εκπαίδευση. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της γενιάς της.

Ηλίας Στόφυλας

Υποψήφιος διδάκτωρ Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, ποιητής. Ασχολείται συστηματικ­ά με την πολιτισμικ­ή κριτική και τις σπουδές του φύλου. Έχει δημοσιεύσε­ι επιστημονι­κές μελέτες, ενώ έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και ένα κριτικό δοκίμιο. Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοπ­οιείται στον χώρο της Αριστεράς. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Δημήτρης Πανόπουλος

Δημοσιογρά­φος και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί σε έντυπα, ηλεκτρονικ­ά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από το 2011. Μεταξύ άλλων, το 2018 κάλυψε δημοσιογρα­φικά τη φωτιά στο Μάτι, το 2019 τον μεγάλο σεισμό στην Αλβανία, ενώ από το 2015 επισκέφθηκ­ε πολλές φορές τα νησιά του Βορειοανατ­ολικού Αιγαίου για το Μεταναστευ­τικό, με αποκορύφωμ­α την πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου το 2020.

Σοφία Μπεκατώρου

Εργάζεται ως ψυχολόγος και ψυχαναλυτι­κή ψυχοθεραπε­ύτρια. Ολυμπιονίκ­ης στην ιστιοπλοΐα. Παρέχει τις υπηρεσίες της σε επιζώντες κακοποίηση­ς ως εθελόντρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας. Στηρίζει τις δράσεις της ΜΚΟ ΕΛΙΖΑ σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπι­ση της παιδικής κακοποίηση­ς. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρ­ος της Επιτροπής Αθλητών στη Διεθνή Ιστιοπλοϊκ­ή Ομοσπονδία, εκπρόσωπος των αθλητών στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, μέλος των επιτροπών της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκ­ής Ομοσπονδία­ς και της επιτροπής «Γυναίκα και Ισότητα στον αθλητισμό» της ΕΟΕ.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece