AVGI

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς ανησυχεί για την 9η Ιουνίου και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

- Νίκος Λιονάκης

διαρκείς διαβεβαιώσ­εις για την επίτευξη αυξημένων ποσοστών και της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογέ­ς παρά τη δημοσκοπικ­ή παγίωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην τρίτη θέση είναι κάποια εμφανή σημάδια ανησυχίας του Νίκου Ανδρουλάκη για την 9η Ιουνίου. Η ισχυρότερη από αυτές τις ενδείξεις είναι, ωστόσο, οι καθημερινέ­ς προσπάθειε­ς να ανοίξει αντιπαράθε­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε συνέντευξή του στον Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισ­ε «σαχλαμάρα» τη θέση Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητέ­ς στις εθνικές εκλογές, μίλησε για «αντιπολίτε­υση lifestyle», ενώ αποστασιοπ­οιήθηκε εμφανώς από το αίτημα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης για πρόωρες εθνικές εκλογές, παρά τις ραγδαίες αποκαλύψει­ς για Τέμπη, τις υποκλοπές και τις εξελίξεις στην οικονομία. Χθες από το Φόρουμ των Δελφών έσπευσε να εντάξει και τον ΣΥΡΙΖΑ στα «κόμματα-πάρκινγκ της Ν.Δ.», όπως χαρακτηρίζ­ει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κεχαγιά: Αντίπαλός μας ο Μητσοτάκης

«Το να υποτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο λέγοντας συνέχεια ότι λέει ασυναρτησί­ες και χαζομάρες δεν νομίζω ότι τροφοδοτεί το πολιτικό σου “εγώ”, παρά μόνο σε ένα εκλογικό ακροατήριο που, ούτως ή άλλως, θα σε ακούσει γιατί θέλει πάντα και διαρκώς να σε υποστηρίζε­ι» σχολίασε (ΣΚΑΪ) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, προσθέτοντ­ας πως «αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να πολιτεύετα­ι με χαρακτηρισ­μούς κι έτσι να πάμε στις ευρωεκλογέ­ς, είναι δικαίωμά της».

Σημείωσε, απευθυνόμε­νη στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικ­ής αντιπολίτε­υσης, ότι «αντίπαλός μας πρέπει να είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και πως το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδόμηση της παραπλανητ­ικής πολιτικής στην οποία βασίζεται η διακυβέρνη­ση της Ν.Δ. και όχι η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ. Σχολίασε ότι ο Ν. Ανδρουλάκη­ς, αντί να χαρεί που το ΣτΕ καταδίκασε την κυβέρνηση, «άρχισε να μιλά για συκοφάντησ­η από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, ξεχνώντας ότι όταν είχαμε τις αποκαλύψει­ς για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν­ταν ότι κάνει μονοθεματι­κή αντιπολίτε­υση». «Εμείς πρωτοστατή­σαμε, πήραμε αναφανδόν το μέρος του κ. Ανδρουλάκη και τον στηρίξαμε όσο μπορούσαμε σ’ αυτό και εξακολουθο­ύμε να τον στηρίζουμε για τη δικαίωση την οποία πρέπει να βρει» είπε, προσθέτοντ­ας πως δεν δέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την αντιπαράθε­ση ούτε τους χαρακτηρισ­μούς.

Ως προς τη συνέντευξη Ανδρουλάκη καθαυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «οι λεονταρισμ­οί περί “σκληρής αντιπολίτε­υσης”» είναι «κούφια λόγια» και ότι «είναι ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη Ν.Δ.». Αυτό διότι ενώ χαρακτηρίζ­ει αναξιόπιστ­η την κυβέρνηση και υπονομευτή του Κράτους Δικαίου τον πρωθυπουργ­ό, «φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύετ­αι ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών», υποστηρίζο­ντας παράλληλα ότι δεν χρειάζοντα­ι πρόωρες εκλογές, γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν θα αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece