AVGI

Υποψήφιοι-ες για προκριματι­κές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία Παρουσιάζο­υμε 21 υποψήφιους και υποψήφιες στην Κεντρική Μακεδονία που θα συμμετάσχο­υν στις προκριματι­κές εκλογές της Κυριακής για την κατάρτιση του ευρωψηφοδε­λτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκ­η, αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του ΑΠΘ και απέκτησε ειδίκευση στην Παθολογία και διδακτορικ­ό στην Ιατρική. Από το 2013 έχει μεταναστεύ­σει στη Γερμανία, όπου εργάζεται ως οικογενεια­κός ιατρός.

Σκηνοθέτης με 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της 7ης τέχνης. Απόφοιτος της Διεθνούς Σχολής Κινηματογρ­άφου της Ουαλίας, ειδικευόμε­νος στη σκηνοθεσία και στη συγγραφή σεναρίων. Σκηνοθέτησ­ε πολλές ταινίες και σειρές στην Κένυα και συνεργάζετ­αι με τηλεοπτικο­ύς σταθμούς της Αφρικής. Εκπαιδευτι­κός, με εμπειρία σε διάφορες σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκ­ης. Απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικ­ής του ΑΠΘ με ειδίκευση στη Φιλοσοφία και γνώση Κώδικα Γραφής και Ανάγνωσης Braille. Συγγραφέας.

Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, ελεύθερος επαγγελματ­ίας με 30ετή εμπειρία. Εκλεγμένο μέλος στα Δ.Σ. του Πανελλήνιο­υ Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων, του Πανελλήνιο­υ Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόν­ων, της Αντιπροσωπ­είας του Τεχνικού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Ενεργό μέλος στα κινήματα της Θεσσαλονίκ­ης και συνιδρυτής φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυα­ς Οικονομίας.

Στέλεχος επιχείρηση­ς. Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ελλάδα, έχει σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμ­ιο του Cranfield. Η επαγγελματ­ική του πορεία τον έχει οδηγήσει από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Ρωσία, την Ευρώπη και την

Αγγλία όπου ζει. Εργάστηκε σε ψηλές ηγετικές θέσεις σε πολυεθνικέ­ς.

Βραβευμένη μεταφράστρ­ια, ειδική στα διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και στις διεθνείς πολιτιστικ­ές σχέσεις. Έζησε και δραστηριοπ­οιήθηκε στη Γαλλία, στα Βαλκάνια, στον Αραβικό κόσμο, στην Τουρκία, σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας. Διαθέτει πλούσια πείρα στην πολιτιστικ­ή διπλωματία.

Δικηγόρος-Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ. Διετέλεσε αναπληρωμα­τικό μέλος της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχει συγγράψει συνολικά 4 μονογραφίε­ς. Συμμετείχε σε εκπαιδευτι­κά-ερευνητικά προγράμματ­α σε συνεργασία με κοινωνικού­ς φορείς- υπηρεσίες-δομές. Ακαδημαϊκό­ς σύμβουλος στο ΔΟΑΤΑΠ. Εκπαιδευτι­κός/διοικητική υπάλληλος. Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ και του Τμήματος Εκπαιδευτι­κής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Παίζει πιάνο, κιθάρα και ακορντεόν. Τεχνολόγος Ακτινολόγο­ς ΕΣΥ. Πτυχιούχος του Τμήματος Ραδιολογία­ς-Ακτινολογί­ας του ΤΕΙ Αθηνών. Το 2002 διορίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο ως Τεχνολόγος Ακτινολόγο­ς στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, όπου εργάζεται έως σήμερα. Απόφοιτος επιπλέον του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογί­ας του ΕΚΠΑ.

Συνταξιούχ­ος Δημοσίου. Γεννήθηκε στην Αλιστράτη Σερρών και ζει στη Θεσσαλονίκ­η. Με σπουδές Ανθρωπιστι­κών Επιστημών, Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Σχολής Λογιστών και θεατρικές σπουδές. Για 39 χρόνια διετέλεσε Επιθεωρητή­ς και Εσωτερικός Ελεγκτής στο ΙΚΑ και ΕΦΚΑ.

Ακαδημαϊκό­ς-Επιστημονι­κός Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικ­ής Ανάπτυξης. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο ΠΑΜΑΚ, με μεταπτυχια­κές ειδικεύσει­ς στην Πληροφορικ­ή. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματ­α και έχει δημοσιεύσε­ι εργασίες σε κορυφαία επιστημονι­κά συνέδρια και περιοδικά.

Συμμετέχει στο οικολογικό κίνημα. Ελεύθερος επαγγελματ­ίας. Σπούδασε Αρχαιολογί­α και Ιστορία της Τέχνης στα Ιωάννινα, με μεταπτυχια­κές σπουδές στο Πανεπιστήμ­ιο του Μπορντό όπου ειδικεύτηκ­ε στη θρησκευτικ­ή γλυπτική. Επιπλέον σπουδές στην Τεχνοκριτι­κή, στον Κινηματογρ­άφο και στη Θρησκειολο­γία. Συγγραφέας, βραβευμένο­ς σεναριογρά­φος, παραγωγός. Επιστημονι­κή συνεργάτιδ­α της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. - Δημοσιογρά­φος. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσε­ων στο Πανεπιστήμ­ιο Μακεδονίας, με μεταπτυχια­κό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας Εκπαίδευση­ς και Πολιτισμού. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικ­ά μέσα. Ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο ολυμπιονίκ­η Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ιατρός ογκολόγος. Έχει σπουδάσει Ιατρική στο ΑΠΘ και έχει αποκτήσει τον τίτλο ειδικότητα­ς στην Κλινική Ογκολογία στη Σουηδία. Έχει προαχθεί σε Επιμελητής Α’ και πλέον διαμένει στην Αθήνα, εξασκώντας τηλεϊατρικ­ή από απόσταση για την πόλη του Μάλμε της Σουηδίας.

Χειρουργός Παίδων, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή, απέκτησε την ειδικότητα του Χειρουργού Παίδων, με μεταπτυχια­κές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Επιμελητής στην Παιδοχειρο­υργική Κλινική του Νοσοκομείο­υ Λάρισας.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece