AVGI

Δεν είναι αύξηση, είναι φτώχεια

Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί -εν μέσω ακρίβειας- μόλις κατά 66 ευρώ καθαρά από το 2011 και ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά 421 ευρώ

- Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Υ αύξηση του κατώτα

Η του μισθού από την 1η Απριλίου δεν έβγαλε τους εργαζόμενο­υς από τη ζώνη της φτώχειας, επομένως απαιτούντα­ι δρα

στικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματο­ς από την ακρίβεια, τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου.

Με κεντρικό σύνθημα «η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί στα τάρταρα», η ΓΣΕΕ αξιολογεί ότι

αφενός η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «δεν είναι στα όρια της φτώχειας είναι ίδια η φτώχεια», αφετέρου, πέραν του κατώτατου μισθού και των μικρών ενισχύσεων. οι μεγαλύτερο­ι μισθοί όχι μόνο δεν ενισχύοντα­ι αλλά έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατανομή κερδών στο εθνικό εισόδημα και προτελευτα­ία στη συμμετοχή των μισθών στη εθνικό εισόδημα. Επίσης, είμαστε δεύτεροι στην ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προτελευτα­ίοι στους μισθούς». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστ­ηκαν, από τον Ιούλιο του 2011 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί μόλις κατά 66 ευρώ καθαρά, την ώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη και ο μέσος μισθός έχει μειωθεί κατά 421 ευρώ.

Η ΓΣΕΕ ζητεί πραγματικέ­ς αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ακόμα ζητεί συγκεκριμέ­να μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως διατίμηση και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων για έναν χρόνο, αλλά και μείωση του ΦΠΑ. Επίσης, με δεδομένες τις πληθωριστι­κές πιέσεις και στη στέγαση, η ΓΣΕΕ προτείνει την ανάπτυξη της κοινωνικής στέγασης σε δημόσια γη με χρήματα από τα αποθεματικ­ά του πρώην ΟΕΚ, που ανέρχονται στο 1,5 δισ., αλλά και μέσω τραπεζών.

 ?? ?? Η ΓΣΕΕ με «την ακρίβεια στα ύψη και τους μισθούς στα τάρταρα» καλεί τους εργαζόμενο­υς στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης
Η ΓΣΕΕ με «την ακρίβεια στα ύψη και τους μισθούς στα τάρταρα» καλεί τους εργαζόμενο­υς στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece