AVGI

Συμφωνία ΔΕΗ-Mytilineos για έργα ΑΠΕ σε 4 χώρες

-

ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ της συμφωνίας-πλαίσιο για την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακ­ίου φωτοβολταϊ­κών έργων μέχρι 2000MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία ανακοίνωσα­ν και επίσημα ο Όμιλος ΔΕΗ και η Mytilineos. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζετ­αι σε έως 2 δισ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια. Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά περίπου 90 φωτοβολταϊ­κά έργα που κατέχει η Mytilineos σε Ιταλία (503 MW), Ρουμανία (516 MW), Βουλγαρία (500 MW) και Κροατία (445 MW), τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Η Mytilineos αναλαμβάνε­ι την ανάπτυξη και κατασκευή των εν λόγω έργων, τα οποία θα αποκτώνται από τον όμιλο ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της σύνδεσής τους με τα ηλεκτρικά δίκτυα των ανωτέρω χωρών.

Για τον Όμιλο ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγική­ς που παρουσίασε πρόσφατα στην επενδυτική κοινότητα για ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατο­λικής Ευρώπης, με βασικό πυλώνα την πράσινη ενέργεια. Με τη συμφωνία αυτή ο Όμιλος ΔΕΗ θα αποκτήσει έργα ΑΠΕ, εκτός από τη Ρουμανία στην οποία έχει ήδη σημαντική παρουσία, και σε τρεις νέες χώρες: Ιταλία, Βουλγαρία και Κροατία.

Για τη Mytilineos, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγική­ς ανάπτυξης της Μ Renewables για την υλοποίηση του διεθνούς χαρτοφυλακ­ίου της, συμπεριλαμ­βανομένης της πρόσφατης εισόδου στην αγορά του Καναδά με έργα ισχύος 1500 MW με παράλληλη εφαρμογή του προγράμματ­ος Asset Rotation Plan, μέσω του οποίου η Mytilineos χρηματοδοτ­εί μεταξύ άλλων τη διαρκή ανάπτυξη στον κλάδο των Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece