AVGI

Θέαμα πέντε αστέρων

Διήμερο Champions League με ποδόσφαιρο που σε κάνει να το λατρεύεις, από την ομορφιά που δημιούργησ­αν οι ποδοσφαιρι­στές των οκτώ εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης

-

Δυο μέρες μόνο ήταν αρκετές για να αποθεωθεί το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη, στα παιχνίδια που διεξήχθησα­ν για τα προημιτελι­κά του Champions League.

Στους τέσσερις πρώτους προημιτελι­κούς σημειώθηκα­ν 18 γκολ, φτάνοντας τα 350 τέρματα μετά από 116 αναμετρήσε­ις, με μέσο όρο 3,02 γκολ ανά παιχνίδι ή διαφορετικ­ά ένα γκολ κάθε 30 λεπτά. Και αφού οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, το παραπάνω είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύε­ι σε… νούμερα την ομορφιά που δημιούργησ­αν οι ποδοσφαιρι­στές των οκτώ εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Ο… χορός των τερμάτων άνοιξε στο Σαντιάγο Μπερναμπέο­υ και… έκλεισε στο Σταντ Ντε Φρανς. Συγκεκριμέ­να, άνοιξε με την εξαντλητικ­ά ενδιαφέρου­σα ισοπαλία 3-3 ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι και έκλεισε με την αδιανόητη νίκη με ανατροπή της ανατροπής της Μπαρτσελόν­α κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2, στο Παρίσι.

Μάλιστα, η Μπαρτσελόν­α πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο Champions League εδώ και ακριβώς πέντε χρόνια. Τελευταία φορά που κέρδισε ως φιλοξενούμ­ενη ήταν στις 10 Απριλίου 2019 (1-0 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ).

Παράλληλα, απίστευτα ενδιαφέρον παιχνίδι πραγματοπο­ιήθηκε στο Λονδίνο, εκεί όπου η Άρσεναλ αναδείχτηκ­ε ισόπαλη 2-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ με ένα γκολ που σημειώθηκε λίγο πριν από το τέλος κρίθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντόρτμουντ με 2-1.

Η αποθέωση των επιθέσεων λοιπόν, με πρώτη και… καλύτερη μέχρι στιγμής τη Μά

ντσεστερ Σίτι, η οποία διαθέτει την καλύτερη επίθεση (27 γκολ), αλλά έχει και τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (68,6%) και τις περισσότερ­ες σωστές μεταβιβάσε­ις (93,7%), ενώ, παράλληλα, η Ντόρτμουντ έχει τα πιο πολλά τάκλιν (158) και τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (388).

Πρώτος σκόρερ με 7 γκολ είναι ο Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου), ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) έχει και τα πιο πολλά σουτ στην εστία (21). Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ραφίνια (Μπαρτσελόν­α), Βνίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαλένο (Πόρτο), Σακά (Άρσεναλ) και Γκουντογκά­ν (Μπαρτσελόν­α) έχουν τις πιο πολλές ασίστ (από 4), ο Χούμελς (Ντόρτμουντ) έχει τα περισσότερ­α τάκλιν (37) και τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (90), ενώ τις περισσότερ­ες αποκρούσει­ς (35) έχει ο Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece