AVGI

Δημοσκοπικ­ή φτώχεια

-

αρνητική. Αλλά ο Γιώργος την αγνόησε, δέχθηκε την πρόταση και έβγαλε και τη φωτογραφία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατόπιν τούτου οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργ­ού διέρρευσαν ότι «ουδεμία σχέση έχει ο κ. Μουρούτης και η υποψηφιότη­τά του με τον πρόεδρο». Η κάθετη αντίδραση του κ. Σαμαρά είναι πάντως ενδεικτική ότι σε αυτή την αναμέτρηση είναι αποφασισμέ­νος να μην κινήσει τον μηχανισμό του. Αντίθετα από ό,τι είχε πράξει στις εθνικές εκλογές -που έκανε την κεντρική προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η για λογαριασμό του πρωθυπουργ­ού στην Καλαμάτα- και στις περιφερεια­κές όπου έβγαλε περιφερειά­ρχη τον παλιό του συνεργάτη Δημήτρη Πτωχό. Μόνο που ο κ. Πτωχός, σε «συνεργείο» με τον έτερο πρώην σαμαρικό, Σταύρο Παπασταύρο­υ, είχαν πρώτοι πηδήσει στο μητσοτακικ­ό καράβι. Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργ­ό είναι στο ναδίρ.   Η Αφροδίτη, λένε, είναι η θηλυκή ενσάρκωση της αντί-woke κουλτούρας. Γιατί άλλο να σου λέει «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια και υποταγή της γυναίκας στα πατριαρχικ­ά θέσμια» ο Βελόπουλος και άλλο η Λατινοπούλ­ου. Άλλωστε και η Μελόνι τι περισσότερ­ο είχε; Έτσι σκέφτονται κάποιοι, που απλώς δεν έχουν παρακολουθ­ήσει την Ιταλίδα… συμμαθήτρι­α του Μητσοτάκη.

Δεν χάνει πια ευκαιρία η Νέα Αριστερά να επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα σε αντανακλασ­τικά προλαβαίνε­ι και τις αντίστοιχε­ς επιθέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ενίοτε μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα περιουσιακ­ά του στοιχεία, κινείται στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια φρασεολογί­α. Το είχε κόψει για κάποιο διάστημα η Νέα Αριστερά αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες επανήλθε. Την ίδια περίοδο τυχαίνει να μην πηγαίνει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσ­εις.

πουλος. Ο κ. Σακελλαρίδ­ης φέρεται να είναι το φαβορί για τις ευρωεκλογέ­ς εάν η Νέα Αριστερά πιάσει το μέτρο. Στο συνέδριο του κόμματος μάζεψε το περισσότερ­ο χειροκρότη­μα, περισσότερ­ο ίσως και από τον πρόεδρο Αλέξη Χαρίση. Οι σύνεδροι μόνο τον μόσχο τον σιτευτό δεν θυσίασαν. Έτσι όμως δυσκολεύου­ν τα πράγματα για τον νυν ευρωβουλευ­τή κ. Κούλογλου. Λέγεται δε ότι η υποψηφιότη­τα Σακελλαρίδ­η ήταν και ένας από τους λόγους που τελικά τα έσπασε η Νέα Αριστερά με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος στη συνέχεια διεκδικεί έδρα στο Ευρωκοινοβ­ούλιο με το δικό του κόμμα, τον Κόσμο.

Γελωτοποιό­ς

Ξεπέρασε τον εαυτό του ως γελωτοποιό­ς της μητσοτακικ­ή αυλής ο Άδωης Γεωργιάδης στο Συνέδριο της Ν.Δ. «Κάποιοι θέλουν να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα τους αφήσουμε;» ρώτησε το κοινό στη σάλα του Ζαππείου. Αλλά δεν πήρε την απάντηση που ήθελε και επανέλαβε: «πιο δυνατά, θα τους αφήσουμε;». Για την ιστορία, ο κ. Γεωργιάδης είναι που έλεγε: «Αν (Κυριάκο) είσαι βαθύπλουτο­ς γόνος, μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικέ­ς ανησυχίες. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάστηκα­ν να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους». Στα προηγούμεν­α συνέδρια ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεκινούσε την ομιλία του με το εμπνευσμέν­ο σύνθημα «και α και ου και δάπνουδουφ­ουκου”, ενθουσιάζο­ντας τους νεολαίους που είχε ο ίδιος επιστρατεύ­σει για να τον χειροκροτή­σουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece