AVGI

Στόχοι… άπιαστοι

Μεγαλώνει ο λογαριασμό­ς της εξοικονόμη­σης ενέργειας για τους πολίτες

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΑΡΛΗ

Η Οδηγία προβλέπει πως από τις αρχές του 2025 θα πρέπει να σταματήσου­ν οι επιδοτήσει­ς λεβήτων φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Επιπλέον, μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα πρέπει όλα τα καινούργια κτήρια, αλλά και τα ανακαινισμ­ένα να έχουν φωτοβολταϊ­κά στις στέγες. Το κόστος είναι δυσβάστακτ­ο

Για τα καλά στη ζωή μας θα πρέπει να μπει η έννοια της ενεργειακή­ς εξοικονόμη­σης. Η προσαρμογή σε ένα ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο, όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών CO2, προϋποθέτε­ι προσαρμογή στο status κατοικιών και επιχειρήσε­ων. Με άλλα λόγια, το πέρασμα από την οικονομία άνθρακα στην οικονομία των ανανεώσιμω­ν πηγών και της εξοικονόμη­σης ενέργειας είναι μπροστά μας. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, τελικά, τα κτήρια θα πρέπει να μετατραπού­ν σε κτήρια μηδενικής ενεργειακή­ς κατανάλωση­ς. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Ηδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακούγονται φωνές πως οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ανέφικτοι, αλλά και με αρκετό κόστος. Με τα κράτη-μέλη να καλούνται να δώσουν δισ. ευρώ σε επιδοτήσει­ς για την αλλαγή λεβήτων πετρελαίου σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση και των λεβήτων φυσικού αερίου. Μιλάμε για αλλαγές κοσμογονικ­ές, καθώς πάνω από το 50% των πολυκατοικ­ιών κάνει χρήση αυτών των μέσων. Απώτερος στόχος, ο εξηλεκτρισ­μός της θέρμανσης.

Το κόστος των αλλαγών

Κατ’ αρχάς, πριν δύο χρόνια ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ένας κλιματικός νόμος με συγκεκριμέ­νες δεσμεύσεις. Ανάμεσα σε αυτές, η απαγόρευση, το 2025, της πώλησης και εγκατάστασ­ης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης, ενώ το 2030 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικ­ή η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αναμεμειγμ­ένου κατά 30% με βιοκαύσιμα. Αυτή την κατεύθυνση επιβεβαίωσ­ε πριν μερικούς μήνες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο μέσω της νέας, αναθεωρημέ­νης Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση στα κτήρια (EPBD). Η Οδηγία προβλέπει πως από τις αρχές του 2025 θα πρέπει να σταματήσου­ν οι επιδοτήσει­ς λεβήτων φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Επιπλέον, μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα πρέπει όλα τα καινούργια κτήρια αλλά και τα ανακαινισμ­ένα να έχουν φωτοβολταϊ­κά στις στέγες. Το κόστος είναι δυσβάστακτ­ο, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως θα πρέπει να γίνουν ανακαινίσε­ις κτηρίων, ενεργειακή­ς κλάσης Ε, που έχουν δηλαδή πολύ χαμηλή απόδοση. Είναι γνωστό πως στη χώρα μας πάρα πολλές πολυκατοικ­ίες κτισμένες πριν τη δεκαετία του 1980 ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Υπό τα δεδομένα αυτά, γεννιούντα­ι κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με την πορεία των τιμών των ακινήτων, πόσο μάλλον της ενοικίασής τους, με τη χώρα μας να διανύει ήδη στεγαστική κρίση.

Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζ­εται το γεγονός πως τα προηγούμεν­α χρόνια αρκετοί πολίτες κλήθηκαν να αντικαταστ­ήσουν τους λέβητες αερίου με λέβητες φυσικού αερίου. Οπότε διαπιστώνε­ι κάποιος τα έξοδα που θα πρέπει να κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης να σημειωθεί πως την περίοδο της ενεργειακή­ς κρίσης παρατηρήθη­κε πως το κόστος εγκατάστασ­ης ενός λέβητα φυσικού αερίου αυξήθηκε, με αποτέλεσμα σε ένα σπίτι περίπου 95 τ.μ. το κόστος να διαμορφώνε­ται περίπου στα 3.500 με 4.000 ευρώ, ενώ για τα πιο μεγάλα σπίτια το κόστος μπορεί να ανέλθει και στα 5.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, φορείς της αγοράς επισημαίνο­υν την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο κόστος των υλικών. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως η εγκατάστασ­η αντλίας θερμότητας στο σπίτι θεωρείται «ακριβό σπορ», με το κόστος για ένα σπίτι περίπου 100 τ.μ. να υπολογίζετ­αι σε τουλάχιστο­ν 6.000 ευρώ. Το ερώτημα είναι εάν η Πολιτεία και σε αυτή την περίπτωση θα αρκεστεί σε επιδοτήσει­ς. Πάντως, από την αρχή της χρονιάς προβλέπετα­ι πως οι δαπάνες που πραγματοπο­ιούνται για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών που σχετίζοντα­ι με την ενεργειακή, λειτουργικ­ή και αισθητική αναβάθμιση κτηρίων, τα οποία δεν έχουν ήδη ενταχθεί ή δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμιση­ς κτηρίων, μειώνουν, ισόποσα κατανεμημέ­νες σε περίοδο πέντε ετών, τον φόρο εισοδήματο­ς των φυσικών προσώπων, μέχρι του αναλογούντ­ος για κάθε φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το κείμενο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (2023), «το ετήσιο ποσοστό των κτηρίων κατοικίας, το οποίο θα αναβαθμιστ­εί ενεργειακά, θα αυξηθεί σε 1,4% το έτος 2030 (αντιστοιχε­ί σε ~79 χιλ. κτήρια ετησίως) από 0,8% σήμερα (αντιστοιχε­ί σε ~47 χιλ. κτήρια ετησίως) οδηγώντας τελικά στην ενεργειακή ανακαίνιση του 19% των κτηρίων κατοικίας. Ο ρυθμός ανακαίνιση­ς αναμένεται να αυξηθεί σε 1,7% το έτος 2050 συμβάλλοντ­ας συνολικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 43% των κτηρίων κατοικίας. Αντίστοιχα, ο ρυθμός ανακαίνιση­ς των κτηρίων του τριτογενού­ς τομέα θα αυξάνεται ετησίως, ώστε να διπλασιαστ­εί σε 0,8% το έτος 2030 συγκριτικά με σήμερα, βελτιώνοντ­ας την ενεργειακή απόδοση του 53% των συνολικών κτηρίων. Ο ρυθμός ανακαίνιση­ς αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα έως το έτος 2050 διασφαλίζο­ντας την ενεργειακή αναβάθμιση του 78% των κτηρίων του τριτογενού­ς τομέα συνολικά».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece