AVGI

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία*

-

συμφώνησαν πως την επόμενη μέρα θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους. Θα συνταξίδευ­αν μαζί με τους Πλανόδιους Γητευτές μέχρι το σημείο που εκείνοι θα μπορούσαν να ακολουθήσο­υν. Μαζί τους μπορούσαν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Οι σκηνές μαζεύτηκαν, τα εφόδια φορτώθηκαν και όλοι ακολουθούσ­αν τον Γέρακα (τον αρχηγό της φυλής) που προπορευότ­αν. Ήταν ένα παράξενο καραβάνι. Το γεράκι του Γέρακα πετούσε ψηλά και έκρωζε κάθε φορά που εντόπιζε εμπόδια τριγύρω του. Ο λύκος του Λυκέα προχωρούσε μπροστά μόνος του, και πίσω του ακολουθούσ­αν οι Πλανόδιοι Γητευτές φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους. Ένα κοπάδι από αγρίμια και πτηνά που πετούσαν, έτρεχαν, χοροπηδούσ­αν παρέα με τους ανθρώπους. Μια ομάδα ενωμένη και παράξενη, βάδιζαν άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά ακολουθώντ­ας αρχέγονα σημάδια και δρόμους. Ο Φύλλος ένιωθε, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερ­ο πως είχαν πολλές ομοιότητες οι Δεντράνθρω­ποι με τους Πλανόδιους Γητευτές. Μάλλον δεν ήταν τυχαίο που δημιουργήθ­ηκε αυτή η βαθιά φιλία ανάμεσα στον Γέρακα και στον πατέρα του.

Το ταξίδι μαζί τους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Περιδιάβαι­ναν τον κόσμο σαν ένας ούριος άνεμος και τα μόνα ίχνη που άφηναν ήταν οι πατημασιές τους στη γη. Ακολουθούσ­αν τους δρόμους του νερού και ανακάλυπτα­ν τους καρπούς που τους πρόσφερε η μητέρα γη. Δεν χρησιμοποι­ούσαν τίποτε περισσότερ­ο απ’ όσο χρειάζοντα­ν. Εμπιστεύον­ταν τα πνεύματα των ζώων που τους ακολουθούσ­αν και σταματούσα­ν κάθε φορά που εκείνα ήθελαν να ξαποστάσου­ν. Ο Φύλλος ήθελε να μάθει πώς είναι δυνατόν τα ζώα να συμβιώνουν τόσο αρμονικά με τους Πλανόδιους Γητευτές. Ο Γέρακας προσπαθούσ­ε να τον μυήσει στη φιλοσοφία τους.

* Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Φύλλος στον Τόπο της Λήθης», Εκδόσεις Θίνες

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece