AVGI

H Παύλος Μαρινάκης;

- Του  ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Τα

γράφαμε την περασμένη εβδομάδα: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύου­ν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς. Και λίγες ημέρες μετά ήρθε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης να επιβεβαιώσ­ει την κατάσταση της Ν.Δ. με την προσωπική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. Το πολιτικό θέμα είναι ότι οι αναζητήσει­ς Κυριαζίδη «περί του φύλου των αγγέλων» (και δη του προέδρου της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης) δεν ενεργοποίη­σαν τα αντανακλασ­τικά του Κυριάκου Μητσοτάκη ή κανενός άλλου παρατρεχάμ­ενου στο Μαξίμου - από εκείνους που έκαναν τους προοδευτικ­ούς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε τον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του

Δ. Κυριαζίδη, είπε χθες ο Παύλος Μαρινάκης, κανονικοπο­ιώντας τον ρατσιστικό και σεξιστικό πολιτικό λόγο. Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε όπως ο Κυριαζίδης και να έχουμε τις ίδιες απορίες με αυτόν, έτσι;

Να ρωτούν οι δημοσιογρά­φοι τους υπουργούς αν θέλουν να τους αποκαλούν κύριο ή κυρία; Θα πάει καλά αυτό;

Ο Δ. Κυριαζίδης δεν είναι μία τυχαία περίπτωση. Είναι ο μόνος αποτυχών βουλευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του 2019 στον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε την ευκαιρία να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2023. Είναι συνδικαλισ­τής της αστυνομίας και ως τέτοιος εκλέχθηκε βουλευτής. Το ότι ο πρωθυπουργ­ός της χώρας δεν μπορεί να βάλει σε τάξη έναν πρώην αστυνομικό συνδικαλισ­τή δείχνει σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων ότι έχει χάσει τον έλεγχο των πραγμάτων. Η αφασία με την οποία διαχειρίζε­ται τα αίσχη Κυριαζίδη οφείλεται στην κατάσταση της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Η πολιτική ήττα της Ν.Δ. ξεκίνησε με την ήττα του εκλεκτού της περιφερειά­ρχη και την εκλογή του «αντάρτη», ο οποίος είναι πιο συντηρητικ­ός.

Δεν είναι πια κυρίαρχος ο Κ. Μητσοτάκης.

Όχι μόνο γιατί κάθε βουλευτής επαρχίας μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει, αλλά γιατί έχει αποσταθερο­ποιηθεί ο ίδιος. Μέχρι πριν από πέντε ημέρες χαρακτήριζ­ε fake news τη συζήτηση για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχ­ίας ή για τη «μονταζιέρα» των Τεμπών και τώρα λέει ότι είναι «πιθανή».

Γιατί αποσταθερο­ποιήθηκε; Γιατί μόλις το 17% συμφωνεί με όσα λέει για τα Τέμπη

((δηλαδή, ούτε οι νεοδημοκρά­τες) και γιατί το 49% θα στείλει ψήφο διαμαρτυρί­ας στις ευρωεκλογέ­ς, ενώ στα κριτήρια ψήφου η κυβερνητικ­ή αλαζονεία είναι δεύτερη με 62% μετά την ακρίβεια.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece