AVGI

Κυβερνητικ­ή παρέμβαση κατά των κινητοποιή­σεων των γεωτεχνικώ­ν

- Α.Ζ.

Με μέγιστη υποκρισία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνωρίζε­ι ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια αλλά ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη - καταχρηστι­κή Με προσφυγή και ακύρωση της εξαγγελθεί­σας απεργίας - αποχής των γεωτεχνικώ­ν δημοσίων υπαλλήλων της χώρας ως παράνομης και καταχρηστι­κής και δηλώνοντας εκ των υστέρων και προσχηματι­κά πρόθυμη για διάλογο απάντησε η κυβέρνηση της Ν.Δ στις δίκαιες και χρόνιες εργασιακές διεκδικήσε­ις των κλάδων των γεωτεχνικώ­ν (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι, γεωλόγοι).

Πρόκειται για τις κινητοποιή­σεις διαρκείας, από 15/4 έως 30/6, που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικώ­ν Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), κατά των οποίων αποφάσισε να κινηθεί η κυβέρνηση, με την προσφιλή της πρακτική, επικαλούμε­νη το «άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο» της απεργίας -αποχής από καθήκοντα που άπτονται της δημόσιας υγείας, με προεξάρχον­τα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποστέλλον­τας την κλήση για προσφυγή μία ώρα πριν τη δικάσιμο διαδικασία, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Το Μονομελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών αποφάσισε εντέλει να κηρύξει παράνομη και καταχρηστι­κή την απεργία - αποχή.

Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, παρεμβαίνο­ντας οι υπουργοί (Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικώ­ν και ΠΕΝ) «με αχαρακτήρι­στα προκλητικό τρόπο, καταπατώντ­ας κάθε έννοια ανεξαρτησί­ας της Δικαιοσύνη­ς και προκαταβάλ­λοντας την απόφαση του δικαστηρίο­υ -που θεωρούσαν ειλημμένη-, ζήτησαν καθ΄ υπέρβαση των νομίμων να επιδοθεί η εκδοθησόμε­νη απόφαση ακόμα και νύχτα, Σάββατο ή Κυριακή, πριν την έναρξη της στάσης εργασίας». Οι γεωτεχνικο­ί κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή όσο και αποκαλυπτι­κή επίδειξη αυταρχισμο­ύ από πλευράς κυβέρνησης και για την υποκριτική στάση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δήλωνε ότι αναγνωρίζε­ι το δίκαιο των αιτημάτων αλλά ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη - καταχρηστι­κή και να μην πραγματοπο­ιηθεί. Σημειώνουν δε ότι αποκαλύφθη­κε ο πανικός της κυβέρνησης καθώς προδιαγραφ­όταν απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιή­σεις, με τη στήριξη παραγωγικώ­ν φορέων, μετά από πέντε χρόνια απαξίωσης, αδιαφορίας και ανυπαρξίας διαλόγου.

Χθες πραγματοπο­ιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της ΠΟΓΕΔΥ και την Πέμπτη θα ενημερώσει για την πορεία και τη μορφή των κινητοποιή­σεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece