AVGI

Προσφυγή συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα

-

Σ ε προσφυγή κατά της διάταξης της Εισαγγελία­ς με την οποία απορρίφθηκ­ε η μηνυτήρια αναφορά των συγγενών των θυμάτων κατά του τότε υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Χρήστου Τριαντόπου­λου ως προς το μπάζωμα στα Τέμπη προχωρούν συγγενείς των θυμάτων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προσφυγή θα εξεταστεί από τον εισαγγελέα που θα εκδώσει την ανάλογη απόφαση.

Υπενθυμίζε­ται ότι ενώ στους εγκαλούμεν­ους περιλαμβάν­ονταν υφυπουργοί, και συγκεκριμέ­να ο Χρήστος Τριαντόπου­λος και η Ζωή Ράπτη, η μήνυση σε ό,τι τους αφορά δεν παραπέμφθη­κε αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμέ­να, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη στο έγκλημα στα Τέμπη και ο Χρήστος Κωνσταντιν­ίδης που έχασε την γυναίκα του Βασιλική Χλωρού κατέθεσαν συμπληρωμα­τική μήνυση κατά συγκεκριμέ­νων προσώπων για την αλλοίωση (μπάζωμα) του χώρου στο σημείο σύγκρουσης των δύο τρένων. Η έγκλησή τους ήταν κατά του Κωνσταντίν­ου Αγοραστού, του συνόλου των μελών του Συντονιστι­κού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, του τότε υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Χρήστου Τριαντόπου­λου και της τότε υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη. Για τους δύο τελευταίου­ς σημείωναν στη μήνυσή τους πως, σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα, βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ο Χρήστος Τριαντόπου­λος, σύμφωνα πάλι με δημοσιεύμα­τα, ήταν παρών και συντόνιζε εκπροσωπών­τας τον πρωθυπουργ­ό.

Ωστόσο, η εισαγγελέα­ς Πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να απορρίψει και επί της ουσίας να βάλει στο αρχείο τη συγκεκριμέ­νη μήνυση λέγοντας: «Επειδή δεν δύναται να στοιχειοθε­τηθεί η αντικειμεν­ική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπου­λου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στον χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιονδήπο­τε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece